Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 02 februari 2022, 17:14

Bedrijventerrein Hessenpoort werkt aan optimale bereikbaarheid

Laatst bijgewerkt: woensdag 17:14 uur
ZWOLLE – Bedrijventerrein Hessenpoort gelegen ten noorden van de stad Zwolle werkt de komende tijd aan het verbeteren en optimaliseren van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied. Met de gunstige centrale ligging aan de A28 is bereikbaarheid één van de unique selling points van Hessenpoort. De werkzaamheden omvatten het verbreden van het fietspad aan de Nieuwleusenerdijk tussen de Hermelenweg en de Ravensburgstraat en het opwaarderen van het kruispunt Nieuwleusenerdijk-Hermelenweg-Diepholtstraat.

Verbreden fietspad
Het fietspad wordt 4 meter breed en is als eerste aan de beurt. Door het fietspad te verbreden wordt de situatie voor de fietsers beter en veiliger gemaakt. Vanaf begin februari wordt hieraan gewerkt. De Nieuwleusenerdijk is tijdelijk afgesloten voor fietsers. Fietsers worden lokaal omgeleid, grotendeels aan de andere kant (zuidkant) van de weg. Als het nieuwe bredere fietspad (aan de noordkant) klaar is wordt het oude fietspad verwijderd.

Behoud bestaande bomen
Om het fietspad te verbreden worden 50 bomen verplaatst. De werkzaamheden hiervoor starten in februari. De bomen schuiven enkele meters op om zo ruimte te maken voor het bredere fietspad.

Werkzaamheden kruispunt
Door de reconstructie van de N340 verandert de infrastructuur langs de Nieuwleusenerdijk op en rond Hessenpoort. Dit vraagt om aanpassingen aan de infrastructuur op Hessenpoort. Vanaf 7 maart beginnen de werkzaamheden aan het kruispunt en moet het autoverkeer omrijden. De planning is om het werk op 18 maart af te ronden afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij bijvoorbeeld streng winterweer kunnen de werkzaamheden uitlopen.

Bereikbaarheid
Om de bereikbaarheid te versterken heeft de raad op 13 februari 2018 het programma Bereikbaar Hessenpoort vastgesteld. Bereikbaarheid in Hessenpoort is een breed begrip wat zich laat vertalen in bereikbaarheid per auto, vrachtwagen, fiets, openbaar vervoer en mogelijk in de toekomst per trein.

De aanpassingen aan de infrastructuur worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit provincie Overijssel.

Over Topwerklocatie Hessenpoort
Hessenpoort huisvest verschillende toonaangevende bedrijven. Het bedrijventerrein is met zijn ligging direct aan de A28 uitstekend bereikbaar en toekomstbestendig. Het heeft een eigentijdse uitstraling, een kwalitatief hoogwaardige inrichting en een actieve ondernemersvereniging. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Er is in en buiten de stad veel belangstelling voor deze toplocatie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.