Logo 112Zwolle

Redactie overig 0 reactie(s) zo 19 maart 2023, 2:50

Boerendanserdijk in Zwolle staat blank door breuk in waterleiding

Laatst bijgewerkt: zondag 19 mrt 2023 om 05:18 uur

ZWOLLE – Door een breuk in een waterleiding stond afgelopen nacht de Boerendanserdijk in Zwolle volledig blank. Fietsers en scooterrijders haalden natte enkels doordat zij door het water heen moesten.

Rond 01.00 uur sprong door een nog onbekende oorzaak een hoofdwaterleiding. Door de leiding breuk ontstond er een zogeheten sinkhole op het fietspad. Fietsers moesten daarom afstappen en om fietsen. Zowel het fietspad als de weg kwamen onder water te staan.

Automobilisten die door het water heen rijden zorgen voor hoog op vliegend water. Zo hoog dat het water zelfs boven de auto’s uit komt.

De gemeente en Vitens zijn op te hoogte. Vanwege de herstel werkzaamheden werd een deel van de Boerendanserdijk afgesloten. Vitens heeft het lek gedicht.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.