Logo 112Zwolle

Redactie brand 0 reactie(s) ma 02 mei 2022, 6:39

Gedoneerde brandweerwagens afgelopen nacht vertrokken vanuit IJsselmuiden naar Oekraïne

Laatst bijgewerkt: maandag 07:11 uur
IJSSELMUIDEN – De afgelopen weken zeven zijn in IJsselmuiden overbodige brandweerauto’s ingezameld en klaargemaakt voor transport. Afgelopen nacht, klokslag 0.30 uur, is een stoet aan brandweervoertuigen vertrokken naar Oekraïne. De wagens worden aan het door de oorlog verscheurde land gedoneerd.

Bij de post in IJsselmuiden was al een inzamelingsactie gehouden voor materialen. Vervolgens kregen ze van onze Oekraïense collega’s de vraag kregen of ze ook voertuigen konden leveren.

Wagens uit Bathmen en Balkbrug
Er is contact geweest met alle Nederlandse veiligheidsregio’s met de vraag of ze nog auto’s konden missen. De voertuigen uit Balkbrug en Bathmen stonden na 17 jaar op het punt om vervangen te worden. Dit keer worden ze niet geveild, maar gaan ze rechtstreeks naar het oorlogsgebied.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.