Logo 112Zwolle

Redactie zakelijk 0 reactie(s) ma 07 maart 2022, 20:46

Een nieuwe look voor je keuken

Laatst bijgewerkt: maandag 20:48 uur

Als je al een paar jaar tegen dezelfde keuken aankijkt, wil je misschien een keer wat anders. Helemaal een nieuwe keuken plaatsen is wel vrij rigoureus, en kostbaar, maar je kan je huidige keuken vrij simpel een totaal nieuwe look geven.

Ander kleurtje
Je kunt er voor kiezen om de deurtjes te laten zitten terwijl je aan de slag gaat, maar het kan verstandig zijn om ze los te schroeven en op een werkbank of tafel aan de slag te gaan. Scheelt je veel stof van het schuren in de kastjes en ondertussen kan je de keuken gewoon blijven gebruiken. Ongeacht wat je doet, haal wel de handgrepen van de deurtjes af. 

Voor je verder gaat is het belangrijk om te weten welke verf er momenteel op je deurtjes zit. Dit controleer je door met een doek met terpentine over het oppervlak te wrijven. Als de verf oplost of afgeeft, zit er een watergedragen verf op. Is dit niet het geval, dan zit er een terpentine gedragen verf op. Het is verstandig om dezelfde soort verf weer te gebruiken. Dit heeft onder andere te maken met hechting.

Vervolgens ontvet je de deuren grondig en schuur je ze met een fijn schuurpapiertje. Voordat je met de nieuwe kleur aan de slag gaat, is het verstandig eerst een primer aan te brengen. Gebruik hierbij een multifunctionele primer want dan weet je zeker dat je een goede basislaag hebt. Vervolgens ga je aan de slag met je toplaag. Breng deze met een kwast aan om ongelijkheden te voorkomen en om voor een goede dekking te zorgen. Gladde delen kan je het beste met een lakviltroller doen. Laat alles een paar uur goed drogen, schuur het licht op voor goede hechting van de tweede laag, en je kan de laatste laag aanbrengen.

Heb je niet genoeg vertrouwen in je eigen kunnen? Een simpele zoekopdracht naar ‘schilder Zwolle’ brengt je snel in contact met een vakman.

Nieuwe handgrepen
Nu je de handgrepen toch al van je deurtjes verwijderd hebt, kan je ze net zo goed vervangen. Om het jezelf makkelijk te maken is het handig om handgrepen met dezelfde maat te kopen. Dan hoef je geen extra gaten in je deurtjes te boren. Heb je de schwung te pakken en wil je zelf aan de slag? Je kan vrij simpel hele gave leren handvaten zelf maken.

Voor de finishing touch kan je nog gave nieuwe accessoires kopen die passen bij de nieuwe kleur van je nieuwe keuken. En heb je echt de smaak te pakken? Misschien kan je het aanrechtblad ook van een nieuw kleurtje voorzien?

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.