Logo 112Zwolle

Redactie overig 0 reactie(s) do 18 mei 2023, 10:15

Explosiegevaar bij het pontje in Hattem, schipper en brandweerman onwel

Laatst bijgewerkt: donderdag 18 mei 2023 om 16:32 uur

HATTEM – De Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland waarschuwde vanochtend voor explosiegevaar bij het pontje in Hattem. Op fiets- en voetgangerspontje ’t Kleine Veer, dat vaart tussen Hattem en Zwolle, was een van de accu’s lek. De schipper van het pontje en een brandweerman zijn onwel geraakt door de damp.

De brandweer is ter plaatse met veel materieel. Zo zijn er meerdere meetploegen van de brandweer ter plaatse. Mensen wordt geadviseerd om afstand te houden.

Naast de brandweer zijn ook de politie en ambulancedienst ter plaatse. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar ‘Grip1’. Dit is gedaan zodat er goed kan worden afgestemd tussen de verschillende disciplines.

Wat betekent GRIP?

GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure. De GRIP structuur is in het leven geroepen om de opschaling van de hulpverleningsdiensten ordentelijk te organiseren.

GRIP heeft betrekking op de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing door de hulpverleningsdiensten van de veiligheidsregio. De GRIP structuur is in het leven geroepen om de opschaling van de hulpverleningsdiensten ordentelijk te organiseren.

De opschalingsniveaus zijn:

GRIP 1: Bronbestrijding
GRIP 2: Bronbestrijding -en effectgebied
GRIP 3: Bedreiging van welzijn van bevolking
GRIP 4: Gemeenteoverschrijdend incident
GRIP 5: Bovenregionaal incident

112 Melding

10:07:12 18-05-23 P 2 (GRIP 1) HV overig (gaslucht) (VE GS: 1) Geldersedijk Hattem 066785 066781 Brandweer Noord en Oost-Gelderland (Monitorcode)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.