Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 04 november 2021, 16:56

Extra waardering voor mantelzorgers in coronatijd

Laatst bijgewerkt: donderdag 16:56 uur
ZWOLLE – Het college van B&W van Zwolle heeft besloten om in verband met de coronacrisis het mantelzorgcompliment dit jaar eenmalig te verhogen met €25. Daarmee krijgt elke mantelzorger een mantelzorgcompliment van €100. De coronaperiode is zeker voor mantelzorgers erg zwaar geweest en een extra waardering is daarbij op z’n plaats.

Het college komt met deze extra waardering tegemoet aan een door de gehele gemeenteraad gesteunde motie. De motie riep het college op te onderzoeken hoe we mantelzorgers in 2021 bij het mantelzorgcompliment iets extra’s kunnen geven. En ook om te bedenken wat er in de toekomst nodig is.

Wethouder Dorrit de Jong van Zorg en Welzijn is blij met de extra waardering:

“De coronaperiode is zeker voor inwoners die mantelzorg verlenen niet makkelijk geweest. We waarderen het enorm dat mensen zich vaak extra hebben ingezet. Daarom is als onderdeel van ons recent gepresenteerde Sociaal herstelplan na(ast) corona besloten om het mantelzorgcompliment te verhogen met €25 bovenop het reguliere bedrag van €75. Iedere mantelzorger heeft daarmee dit jaar €100 te besteden. Naast dit geldbedrag vind ik het ook heel belangrijk dat onze mantelzorgers terecht kunnen voor een luisterend oor of lotgenotencontact. ZwolleDoet! is hierin onze partner.”

Dit jaar organiseert ZwolleDoet! in november de Maand van de Mantelzorger. Meer informatie leest u op www.zwolledoet.nl/maand-mantelzorg.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.