Logo 112Zwolle

Redactie brand 0 reactie(s) za 14 mei 2022, 16:42

Grote brand in boerderij bij Kampen, rookwolken tot in wijde omtrek te zien

Laatst bijgewerkt: zaterdag 17:15 uur
KAMPEN – De brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een zeer grote brand in een leegstaande boerderij aan de Kamperstraatweg in Kampen. De boerderij ligt pal langs de IJsseldijk, langs de weg van Kampen naar de Zande.

Volgens P2000 kwam de eerste 112 melding van een brandgerucht om 15:44 uur binnen bij de hulpdiensten. Onder meer de korpsen van Kampen, Zwolle, Dalfsen, Wezep en Oldebroek zijn aanwezig om de vlammen te doven.

Wat is P2000?

P2000 is een digitaal netwerksysteem dat gebruikt wordt door hulpdiensten zoals politie, brandweer, KNRM en ambulance. Het maakt samen met C2000 deel uit van het Nederlandse alarmeringsnetwerk en is vergelijkbaar met het versturen van een sms via het telefoonnetwerk. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz.

Veel hulpverleners hebben een pieper, ook wel een pager genoemd. Dat is een draagbare alarmontvanger met een klein beeldscherm. Je hebt vast wel eens een arts of brandweerman met een pager gezien. Als er een incident of situatie is waarbij de aanwezigheid van de hulpdiensten gewenst is, stuurt de meldkamer een bericht naar dit apparaat, zodat de hulpverleners kunnen zien waar ze naartoe moeten. De pieper gaat af en er verschijnt een bericht in het scherm. De berichten zijn niet gecodeerd en kunnen door iedereen ontvangen en gelezen worden.

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde code. De berichten zijn dus een soort sms’jes die zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen, die per dienst en regio kunnen verschillen. De berichten bevatten meestal het soort incident, de locatie, de prioriteit en de gealarmeerde eenheden.

Vanwege de aanwezigheid van asbest is de weg aan beide zijden afgesloten. Heeft u last van de rook sluit ramen en deuren en zet uw ventilatie uit indien mogelijk. Geef hulpdiensten de ruimte.

Meteen nadat de brand gealarmeerd werd, deed Burgernet in Kampen een melding uit: ,,Politie zoekt 5 jongeren. 2 meisjes,1 met l.blauw shirt. 1 jongen lang do haar met paars shirt en jongen / rood shirt legertas.”

De boerderij is in eigendom van een projectontwikkelaar. Het was een gemeentelijk monument en er was nog onduidelijkheid over de toekomst van de locatie. Het stond al tientallen jaren leeg.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.