Redactie brand 0 reactie(s) ma 26 december 2022, 17:23

Grote brand in stal bij boerderij in Zalk; 44 dieren om het leven gekomen

Laatst bijgewerkt: maandag 19:24 uur
Bij een grote brand in een schuur het buitengebied tussen Zalk en Kampen zijn vanmiddag 44 kalveren en jonge koeien om het leven gekomen. Het vuur is onder controle, maar er is wel asbest vrijgekomen.

De brand brak rond 16.15 uur uit bij een melkveehouderij aan de Baron Bentinckweg, vlakbij het gehucht De Zande. Het vuur woedde in een schuur achter de woning. De brandweer was met meerdere bluswagens uit onder meer Kampen en Oldebroek en een hoogwerker ter plekke, maar kon niet voorkomen dat al het jongvee in de schuur om het leven kwam.

In de schuur stond alleen jongvee – tot een jaar of twee – het melkvee van de maatschap staat elders. Vee-artsen waren snel ter plekke om de dieren die nog leefden uit hun lijden te verlossen.

Deel dit artikel

112 Melding

16:59:15 26-12-22 P 1 BON-02 (Zeer gr. BR) BR agrarisch (Asbest) (TBO) (stal) Baron Bentinckweg Zalk 041680 Brandweer Zwolle (Hoofdpost) (Bevelvoerder) IJsselland

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.