Zwolle
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 19 juli 2022, 19:14

Het ZwolleFonds werkt ook de komende vijf jaar aan een aantrekkelijke binnenstad

Laatst bijgewerkt: dinsdag 19:14 uur
ZWOLLE – Alle ondernemers in de binnenstad betalen ook de komende vijf jaar mee aan evenementen en aankleding voor een aantrekkelijke binnenstad: een meerderheid van de ondernemers stemde onlangs voor een verlenging van de BIZ (Bedrijfsinvesteringszone).

De BIZ-bijdrage wordt beheerd door het ZwolleFonds. Voorzitter Andries van Daalen is tevreden én opgelucht over de uitkomst. ‘Vijf jaar geleden was het kantje boord. Deze keer hadden we daarom onze twijfels, ook omdat we net een lastige coronaperiode achter de rug hebben. We zijn verrast door de mooie uitslag, een ruime meerderheid stemde dit keer voor. Ik denk dat dat onder meer komt door de goede samenwerking met de gemeente. We pakken veel dingen samen goed, snel en effectief op. Ook zien ondernemers dat het ZwolleFonds veel goeds brengt in vergelijking met ondernemersverenigingen waar je vrijwillig lid van bent en die daardoor minder slagkracht hebben.’

Verkiezing voor de BIZ

Wanneer bij de verkiezing voor de BIZ een meerderheid van de ondernemers voor stemt, zijn alle ondernemers verplicht om vijf jaar lang financieel bij te dragen. Het ZwolleFonds besteedt het geld onder meer aan het verwijderen van graffiti, het plaatsen van sfeerverlichting en bloembakken, het voeren van publiciteitscampagnes en voor de financiering van evenementen en projecten, zoals Winter in Zwolle en streetpainting.

Inzetten op het ontwikkelen van deelgebieden

Ook voor de komende jaren liggen er weer plannen klaar, zegt Van Daalen. ‘We willen bijvoorbeeld nog meer inzetten op het ontwikkelen van deelgebieden om de betrokkenheid van de ondernemers te vergroten. Deelgebieden zijn bijvoorbeeld het Museumkwartier of het Broerenkwartier. Daarnaast zou ik zelf graag meer spraakmakende evenementen zien waarvoor niet alleen Zwollenaren, maar ook mensen uit de regio en misschien wel uit heel Nederland naar de binnenstad komen. We hebben een binnenstad die omsloten ligt door water. Daar kun je mooie dingen mee doen.’

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.