Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 16:48:54 Bon-03 Br Container (afval) Palestrinalaan Zwolle 041631 Prio Middel Eenheid | Brandweer Zwolle (Noord) (Blusploeg 1)
woensdag 20 november 2019

Archief

Politie houdt twee tieners aan voor poging overval

Gemaakt: Woensdag, 29 mei 2019 15:52

ZWOLLE - De politie heeft gisteren een 16-jarige jongen en een 15-jarige jongen, beiden uit Zwolle, op heterdaad aangehouden. Ze worden verdacht van een poging overval op een winkel aan de Gasthuisdijk.


De politie kreeg een melding van een agent in vrije tijd dat er twee personen op de Gasthuisdijk liepen met maskers en handschoenen aan. Daarop rukten de agenten meteen uit. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Automobiliste laat fietsster zwaargewond achter na aanrijding

Gemaakt: Woensdag, 29 mei 2019 15:57

ZWOLLE - Woensdag 29 mei rond 11.30 uur gebeurde er een ernstige aanrijding op de Groot Wezenland. Een 39-jarige vrouw uit Zwolle zat op haar fiets toen er een aanrijding ontstond met een zwarte Fiat Punto. De vrouw werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.


De auto is na het ongeval doorgereden. Niet veel later kon de politie een 44-jarige vrouw uit Zwolle aanhouden.


Ondanks dat iemand is aangehouden is de politie toch op zoek naar getuigen van dit ongeval. Heb je nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900 8844.

XTC, daar zit een luchtje aan

Gemaakt: Vrijdag, 31 mei 2019 01:06

XTC is een hot topic in Nederland. Bij de productie van XTC en andere synthetische drugs, is er altijd gevaar voor aanwezigheid van giftige stoffen, gassen, brand of ontploffing. Ook ontstaat er bij de productie gevaarlijk afval. Dit afval wordt vaak geloosd op open water of in de natuur en levert gevaar op voor de gezondheid van mensen, dieren en planten. Als er sprake is van lozingen op open water of het riool, is er ook gevaar voor de drinkwatervoorziening. Het is mede hierom, dat het van belang is labs en dumpingen op te sporen en de daders van deze drugscriminaliteit te straffen. Voor opsporing en vervolging van XTC criminelen is de hulp van burgers nodig.

 

De signalen voor de aanwezigheid van een drugslab in de buurt, vooral de opvallende geur, worden onbewust wel opgemerkt maar niet direct gekoppeld aan drugslabs en dumpingen. Het Openbaar Ministerie gaat zorgen dat burgers dit belangrijkste signaal kunnen herkennen. Via de nieuwe campagne 'XTC, daar zit een luchtje aan' brengt het OM deze geur onder de publieke aandacht met de introductie van een nieuw parfum: XTACY. Den Bosch, hoofdstad van de provincie met de hoogste dichtheid opgerolde drugslabs, had de primeur.

 

Test voor testers
Zoals het bij de introductie van een nieuwe geur gemeengoed is, stond er in een drukke winkelstraat een flitsend promoteam klaar om zoveel mogelijk mensen te laten ruiken. Het team vroeg aan de Bosschenaren of zij een bijzondere nieuwe geur, met veel vleugjes anijs, wilden testen en wat ze er van vinden. Vervolgens kregen zij er meer uitleg over. Zo verspreidde de geur zich in sneltreinvaart door de provinciehoofdstad.

 

Officier van Justitie Lars Stempher over de nieuwe campagne: "De aanpak van de productie van synthetische drugs wordt voortdurend vernieuwd omdat criminelen steeds handiger worden in het verbergen en afschermen van hun labs voor politie en justitie. Het maatschappelijk probleem wordt hiermee steeds groter omdat de labs gevaarlijk zijn en het afval in het publieke domein wordt geloosd, tot de openbare weg en in slootjes aan toe. Met alle gevolgen voor de volksgezondheid en milieuschade van dien. De drugslabs worden ook in de bebouwde kom ondergebracht en omdat deze sporen nalaten die het publiek zou kunnen herkennen, introduceren wij met het nieuwe parfum het belangrijke signaal voor de aanwezigheid van zo'n lab. Onder het motto: eens geroken wordt later herkend."

 

In 2018 zijn in Nederland 82 labs aangetroffen en 79 opslaglocaties van chemicaliën. Er waren 292 dumpingen van afval. De laatste jaren valt op dat de labs steeds groter en professioneler worden.

 

Politiebureaus en gemeentehuizen
Het initiatief voor deze campagne is genomen door twee Officieren van Justitie uit Zwolle. Deze twee officieren van Justitie volgen een leergang over de aanpak van de ondermijnende criminaliteit. Onderdeel daarvan was een stage bij een reclamebureau, in dit geval Roorda Reclamebureau, om te ontdekken in hoeverre er andere manieren kunnen worden bedacht om ook het publiek bij dit probleem te betrekken. Samen kwamen ze tot de introductie van de nieuwe geur 'XTACY'. Het Openbaar Ministerie zal parfumflesjes en geurkaarten met het parfum verspreiden over verschillende politiebureaus in het hele land en gemeenten oproepen om ook vergelijkbare acties te organiseren, zodat veel meer burgers met de geur in aanraking komen en hopelijk meer drugslabs worden opgerold.

Politie zoekt man op zwarte scooter met rode strepen na betalen met vals geld

Gemaakt: Vrijdag, 31 mei 2019 20:08

ZWOLLE - Naar aanleiding van diverse meldingen, waarbij een persoon heeft betaald met vals geld, is de politie in Zwolle op zoek naar getuigen en/of benadeelden.

 

De verdachte voldoet aan het volgende signalement: man, donkere huidskleur, zwart shirt, spijkerbroek, zwart haar.

 

De verdachte reed op een zwarte (motor) scooter met rode strepen.

 

Heb je iets gezien of ben jezelf benadeelde, bel met de politie op 0900-8844.

Man geeft bestuurster vuistslag na aanrijden hondje

Gemaakt: Zaterdag, 01 juni 2019 20:36

ZWOLLE - Zaterdagmiddag heeft er een verkeersconflict plaatsgevonden op de Hanekamp in Zwolle.Een bestuurster van een auto reed over de Wipstrikkerallee en wilde rechtsaf de Hanekamp in rijden. Zij zag een man samen met een meisje en een klein bruin hondje (vermoedelijk een poedel) lopen richting de voetgangers over steek plaats. De bestuurster dacht hier nog voor langs te kunnen rijden ook omdat er nog een middengeleider in de weg aanwezig is. Omdat het hondje niet was aangelijnd rende deze de weg over en kwam hierbij onder/tegen de auto van de bestuurster aan.


De man wilde verhaal halen bij de bestuurster, zij ging haar auto even iets verderop veilig parkeren. De man kwam naar de bestuurster toegerend en gaf haar vervolgens een vuistslag in het gezicht. Hierdoor werd bestuurster slachtoffer van mishandeling, zij had ernstig letsel in haar gezicht.


Het slachtoffer had ook een dochtertje bij haar in de auto die van deze mishandeling getuige is geweest. De politie wil graag met mensen in contact komen die zich nog niet hebben gemeld bij de politie.

 

Signalement van de man: ongeveer 25 jaar oud. Droeg sportbroek en slippers.

 

Bij deze man was een jong meisje met lang haar. Het hondje heeft waarschijnlijk dusdanig letsel dat het medische hulp nodig heeft.


Je kunt bellen met 112 of 0900-8844.

Gezochte man uit kliniek Den Dolder terecht

Gemaakt: Donderdag, 06 juni 2019 17:42

DEN DOLDER - De gezochte 43-jarige man, die verbleef op een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder, is terecht. Op station Breda werd hij herkend door mensen, die zijn foto bij het opsporingsbericht van politie hadden gezien. De man keerde zaterdag 1 juni 2019 niet terug van zijn toegekende verlof.


Rond 13.30 uur werd hij herkend op station Breda door publiek dat hem zagen lopen. De politie werd ingeschakeld die hem aanhield en vaststelde dat het inderdaad de betreffende gezochte man was. Hij wordt op korte termijn overgebracht naar de kliniek in Den Dolder. De familie is op de hoogte gebracht door de familieagent , dat hij weer terecht is.

 

De man zat in de kliniek na een veroordeling voor een mishandeling en een valse bommelding. De man was op grond van artikel 37 van het wetboek van strafrecht voor de periode van een jaar in een kliniek in Den Dolder geplaatst. Op zaterdag 1 juni startte een onderzoek door politie naar zijn mogelijke verblijfplaats. Daarbij werd in de afgelopen dagen zijn foto gepubliceerd. Door oplettend publiek werd hij gelukkig herkend en kon hij worden aangehouden.

Vrouw slaat met auto over de kop bij ongeval in Wijhe

Gemaakt: Vrijdag, 07 juni 2019 16:26

WIJHE - Op de kruising van de Wijheseweg en de Hollewandsweg heeft vrijdag 7 juni een ongeval plaatsgevonden. Een automobiliste is daar met haar over de kop geslagen. Dit gebeurde na een aanrijding met een ander voertuig. Hoe dat kon gebeuren is onduidelijk.

 

Brandweer, politie en een ambulance kwamen ter plaatse. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Tijdens Code Oranje alleen 112 bellen bij levensbedreigende situaties

Gemaakt: Vrijdag, 07 juni 2019 17:01

NEDERLAND - Voor vanmiddag is voor het grootste deel van het land  code oranje afgekondigd. Houd rekening met onweer en zware windstoten. Is er sprake van acuut gevaar voor mens of dier is bel dan 112.

 

Is er schade aan de openbare ruimte zonder acuut gevaar? Bel dan met je gemeente.

Tassen webshop TheBagstore.nl veilt tassen voor Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden

Gemaakt: Donderdag, 13 juni 2019 07:25

Maarten duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Want onderzoek blijft hard nodig. Afgelopen jaar is het helaas niet gelukt om de tocht helemaal te volbrengen, wel werd er heel veel geld binnen gezwommen voor de strijd tegen kanker.

 

Om Maarten en zijn foundation te ondersteunen veilt TheBagstore.nl samen met haar leveranciers vanaf 13 juni 2019 tot en met de dag dat Maarten zijn zwemtocht (hopelijk helemaal) voltooid allerlei tassen op haar Facebookpagina. Te weten: https://www.facebook.com/thebagstorenederland/

 

De volgende merken hebben allemaal minimaal 2 tassen of meer toegezegd om te veilen: 

 

Calvin Klein, Tommy Hilfinger, DSTRCT, Herschel, Legend, Laauw, Matt & Nat, Micmacbags, Rains, Monk & Anna, MYOMY, O My BAG, Presly & Sun, Rains, Sticky Lemon, Still Nordic, Superdry & XD Design.

 

Koop een tas met een verhaal

Op de website https://www.11stedenzwemtocht.nl vind je meer informatie omtrent de monsterprestatie welke Maarten van der Weijden gaat proberen te leveren. Ben je op zoek naar een tas of vind je het gewoon leuk om mee te veilen en om op deze manier voor jouw donatie nog iets leuks terug te ontvangen? Doe dan mee en maak kans op een van de ruim 40 tassen welke de komende dagen onder de hamer gaan. Een ding is zeker, win je de veiling? Dan koop je een tas met een waanzinnig verhaal.

 

Alle bedragen die worden binnengehaald gaan rechtstreeks naar het goede doel! Aan het einde van de actie maakt TheBagstore het totaalbedrag bekend. 

Lange file door autobrand op de A28 bij Ermelo

Gemaakt: Zaterdag, 15 juni 2019 17:12

ERMELO - Verkeer op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort heeft zaterdagmiddag veel hinder gehad van een autobrand tussen de afrit Ermelo en Strand Nulde. Er ontstonden files in beide richtingen, die inmiddels zijn opgelost.

 

Door nog onbekende oorzaak vloog omstreeks 14:00 uur de auto in brand. De bestuurder kon de auto op de vluchtstrook zetten en bleef ongedeerd.

Man uit Zwolle verdacht van valse aangifte poging tot liquidatie

Gemaakt: Dinsdag, 18 juni 2019 17:37

ZWOLLE - De politie heeft dinsdag 18 juni een 33-jarige man uit Zwolle gearresteerd die vorig jaar augustus aangifte heeft gedaan van een poging tot liquidatie. De man is aangehouden voor uitlokking van openlijke geweldpleging en het voorhanden hebben van een wapen. Hij wordt ook gehoord voor het doen van een valse aangifte.


Op maandagavond 13 augustus 2018 kreeg de politie een melding binnen over een mishandeling aan de Nijerwalstraat in Zwolle. Daarbij was ook een vuurwapen gezien. Dankzij alerte buurtbewoners konden agenten snel een verdachte aanhouden. Tijdens het onderzoek kwam een tweede verdachte in beeld.

 

In scene gezet
Na het incident gingen buurtbewoners en de politie er vanuit dat het zou gaan om een mislukte liquidatie. Uiteraard heeft deze zaak tot onrust geleid in de buurt. De politie is meteen een onderzoek gestart. Dit soort incidenten nemen wij hoog op. Tijdens het onderzoek kregen de rechercheurs steeds meer aanwijzingen dat de liquidatiepoging in scene was gezet. Dat werd onder andere bevestigd na het verhoor van de tweede verdachte.

 

Rechtszaak
De twee verdachten die tijdens het onderzoek naar voren kwamen, zijn al door de rechter veroordeeld. Ze zijn schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging in vereniging en verboden wapenbezit. De twee zijn vrijgesproken van poging tot moord en/of doodslag. De rechtbank achtte het scenario van een geënsceneerde aanslag aannemelijk. Op basis van verder onderzoek heeft de officier van justitie besloten dat de 33-jarige man moest worden aangehouden.

 

Misdrijf
Het is strafbaar om valse aangifte te doen. Jaarlijks worden er honderden valse aangiften gedaan bij de politie. Het doen van valse aangifte of valse melding is een misdrijf. Het bezorgt de politie veel onnodig werk.

Eigenaren van Makita gereedschap gezocht

Gemaakt: Vrijdag, 21 juni 2019 17:46

ZWOLLE - In Baarn zijn mensen aangehouden die gereedschap vanuit Kampen en Zwolle hadden weggenomen. Bij verscheidene Makita koffers, aangetroffen bij de verdachten, kan de politie geen aangifte vinden.

 

Op deze koffers staan de namen Alfons en Stef met zwarte stift geschreven. Graag komt de politie in contact met de eigenaren van deze Makita koffers. U kunt bellen met 0900-8844.

 

Update: Door opmerkzame mensen werd gezien dat er een bedrijfsnaam op stond. Hiermee is al contact opgenomen.

Jongen bedreigd met een mes en geslagen op de Twistvlietbrug

Gemaakt: Zondag, 23 juni 2019 17:12

ZWOLLE - Op de Twistvlietbrug is gisteravond, omstreeks 22.15 uur een jongen bedreigd met een mes en geslagen. Het slachtoffer heeft meerdere klappen op zijn hoofd gekregen waarna hij in het ziekenhuis gehecht moest worden. De pet van de jongen is gestolen.


De verdachte(n) reden in een groep van minimaal acht á tien personen. Allen reden in de richting van holtenbroek en hadden kennelijk de gehele weg nodig om naast elkaar te fietsen.

 

Signalement verdachte

Donker groene jas met bubbelvoering en capuchon, donkerkleurige trui/vest met capuchon zwarte broek met gaten op de knie, sprak Nederlands, zwart gemillimeterd haar, licht getinte huidskleur, +- 1,75m lang, 15 á 17 jaar oud, normaal postuur.
Het vlindermes viel op doordat het kleurrijk was.


Getuige
Na het incident is het slachtoffer bijgestaan door een persoon die een doekje regelde voor het slachtoffer, graag komt de politie in contact met deze persoon. Ben je getuige van het openlijk geweld of heb je de groep zien fietsen? Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Man heeft pistool in jaszak bij conflict op de jufferenwal

Gemaakt: Zondag, 23 juni 2019 17:19

ZWOLLE - In de nacht van zaterdag op zondag 23 juni heeft de politie een man aangehouden in verband met het bezit van een (nep) pistool.


Agenten kwamen ter plaatste bij twee groepen die een conflict hadden met elkaar op de jufferenwal. Tijdens het aanspreken van deze groepen, rende een man weg. Politie bikers achtervolgden de man en riepen hem aan met de woorden: "STOP POLITIE". De man gaf hier geen gehoor aan en is door onze bikers vastgepakt.


De man werkte niet mee met de controle en hield zijn hand bij zijn jaszak. Omdat de man zijn hand niet uit de jaszak wilde halen, hebben agenten zijn hand vastgepakt. Het bleek dat de man een pistool vast had.

 

De man werd aangehouden, waarna bij hevig in verzet ging. De 18 jarige man, woonachtig in Kampen, is ingesloten. Na onderzoek bleek het om een nep pistool te gaan.

Landelijk noodnummer 112 niet bereikbaar door telefoonstoring [update]

Gemaakt: Maandag, 24 juni 2019 17:22

NEDERLAND - Het noodnummer 112 is landelijk niet bereikbaar door een storing, wordt maandag gemeld. Ook het meldkamernummer van de politie (0900-8844) is niet bereikbaar.

 

In geval van nood word mensen geadviseerd direct naar de lokale brandweer kazerne te gaan. Ook wanneer iemand de politie of ambulance nodig heeft kan men zich melden aan de kazerne.

 

Een alternatief 112-nummer is 088-6628240. Ook is er een alternatief voor 0900-8844: 088-9659630.

 

Update:

De storing bij KPN is verholpen. Het alarmnummer 112 is weer bereikbaar.

Gewonde bij felle brand in flatwoning in Zwolle

Gemaakt: Vrijdag, 28 juni 2019 18:07

ZWOLLE - De hulpdiensten zijn vrijdag 28 juni uitgerukt voor een felle brand in een flatwoning aan de Biesbosch in Zwolle. De brandweer schaalde al snel op naar middel-brand.

 

De brandweer had de brand in de woning snel onder controle en is de woning nu aan het ventileren. Bij de brand is één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer wordt in de ambulance behandeld.

Alleen op pad? Zorg dat je identiteit geen zoektocht wordt

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 17:26

REGIO - Na de onwel wording van een vrouw dit weekend, riep de politie mensen op om te helpen met het vaststellen van haar identiteit. Dit duurde bijna de hele dag, waarna ze de familie konden informeren. Dit incident maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat je identificeerbaar bent als je alleen op pad bent. In het belang van jezelf en je familie, maar ook voor het krijgen van de juiste medische zorg.


Wat kun je doen?
Op je mobiel kun je ICE nummers installeren. Dit betekent: In Case of Emergency. Via ICE weten hulpverleners zelfs bij een vergrendelde mobiel wie ze moeten bellen bij een noodgeval. Check bij je provider hoe je ICE kunt installeren. Ben je alleen onderweg zonder mobiel? Zorg dan in ieder geval dat je een identificatiebewijs bij je hebt.

 

ICE-nummer instellen op iOS

  • Open de applicatie Gezondheid.
  • Onderin vind je vier tabbladen. Ga naar het tabblad 'Medische ID'.
  • Maak een medische ID aan. Hier vul je zaken in als medische aandoeningen, allergieën en reacties, medicijngebruik, bloedgroep en aantekeningen. Als je verder naar beneden scrolt vind je de optie 'Voeg contactpersoon toe'. Hier selecteer je je noodcontact.

 

Zorg dat helemaal bovenin de optie 'Toon bij vergrendeling' is ingeschakeld. Als je klaar bent met het invoeren van je gegevens druk je op Gereed (rechts bovenin).

 

ICE-nummer instellen bij Android

  • Ga naar Contacten en selecteer Groepen. Hier vind je de optie 'ICE-contact bij nood'. Druk op de knop 'Contact toevoegen'.
  • Kies 'Contact noodgevallen'. Selecteer één van je bestaande contacten, of maak een nieuw contactpersoon aan. Deze persoon is nu ingesteld als noodcontact.

 

Een hulpverlener of omstander kan nu vanaf het vergrendelscherm contact met deze persoon opnemen. Hij of zij sleept het slot-icoontje omhoog en kiest voor 'Noodoproep'. Daar kunnen zij een noodnummer invoeren of ICE-contactpersoon selecteren.

 

Niet alle Android-toestellen beschikken over de ICE-functie. Heb jij zo'n smartphone? Dan kun je een beroep doen op één van de vele ICE-applicaties uit de Google Play Store, zowel gratis als betaald. De meeste hebben bovendien de mogelijkheid om aanvullende informatie op te nemen, bijvoorbeeld over medicijngebruik, allergieën, bloedgroep, sms versturen of donorcodicil.

Scooterrijder zwaargewond op de Papaverweg in Zwolle

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 17:58

ZWOLLE - Op de Papaverweg in Zwolle heeft maandag 1 juli een ongeval met een scooterrijder plaatsgevonden. Daarbij is de scooterrijder zwaargewond geraakt.

 

Het slachtoffer is na controle met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Scan geen QR-code van onbekenden!

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 07:36

De Fraudehelpdesk heeft verschillende meldingen ontvangen van oplichting met gebruik van een QR-code. De gedupeerden zijn vaak grote geldbedragen kwijt.

 

In alle gevallen boden de melders iets te koop aan op internet, en een geïnteresseerde koper wilde graag de vraagprijs betalen. Hij zou afrekenen via zijn 'zakelijke rekening'. Daarvoor wilde hij wel het rekeningnummer van het latere slachtoffer hebben.

 

Vervolgens appte hij een QR-code, die de verkoper moest scannen om de betaling te bevestigen en het geld te kunnen ontvangen. Nadat deze dit had gedaan, bleek de oplichter volledige toegang te hebben tot de bankrekening van het slachtoffer. Zowel betaal- als spaarrekeningen konden worden geplunderd.

 

Alle melders waren klant bij dezelfde bank.

 

Heeft u iets dergelijks meegemaakt? Doe dan een melding bij de Fraudehelpdesk.

Storing bij Facebook en Instagram

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:23

Er is vanaf 15:52 uur een storing bij Facebook en Instagram. De foto's op Facebook en Instagram worden niet geladen. Ook ontvangen sommige WhatsApp-gebruikers geen berichten. De storing is wereldwijd.

 

De oorzaak van de storing is nog onduidelijk.

Phishing bericht ernstig verkeersongeval op Facebook

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 16:32

NEDERLAND - Op Facebook gaan berichten rond waarin wordt gevraagd om slachtoffers van een zwaar verkeersongeval te identificeren. Om foto's van de slachtoffers en het ongeval te bekijken, wordt gevraagd om te klikken op een link. Let op! Dit soort berichten worden niet door de politie geplaatst. Wanneer je op de link klikt, wordt gevraagd om in te loggen waarna jouw inloggegevens van Facebook worden buitgemaakt.


Hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze vorm van phishing?

  • Allereerst klik nooit zomaar op vreemde links.
  • Let daarnaast altijd goed op waar je inlogt met jouw inloggegevens van Facebook.
  • Wat wordt aangeraden is het instellen van tweestapsverificatie op Facebook en bij andere social media kanalen. Dit is een beveiligingsfunctie die, in aanvulling op je wachtwoord, helpt om je social media-account te beschermen.

Lichaam gevonden tijdens zoekactie naar vermiste Loes (18) uit Epe

Gemaakt: Zondag, 07 juli 2019 16:36

NIJBROEK - De politie heeft bij een zoekactie zondagmiddag naar de vermiste Loes (18) uit Epe een lichaam aangetroffen. Dat bevestigd de politie.

 

Loes kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag niet thuis na een feestje in Oene. Sindsdien maakte de familie en politie zich grote zorgen. De politie deed zaterdagavond een burgernet uit maar deze leverde uiteindelijk niks op.

 

De politie startte vandaag een zoekactie met onder andere een helikopter en boten in de omgeving van Oene. Rond 15.00 uur kwam er het bericht dat er in een water langs de Middendijk nabij Oene een lichaam was aangetroffen. De politie kan momenteel nog niks zeggen over de identiteit van het slachtoffer.

 

De Middendijk is afgesloten en de politie doet onderzoek. Mensen uit de omgeving verzamelen zich achter het afzetlint om zo de laatste ontwikkelingen te volgen maar het is er erg stil.

Vermiste Loes uit Epe omgekomen door noodlottig ongeval

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 01:03

NIJBROEK - Het lichaam dat zondagmiddag gevonden is in het buitengebied van Oene is van de vermiste Loes uit Epe . De politie gaat er vanuit dat ze door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Een misdrijf wordt uitgesloten. Het onderzoek van de politie is hiermee afgesloten.

 

De jonge vrouw werd sinds zaterdagochtend vermist. Ze was voor het laatst gezien op een feestje aan de Deventerweg, waar ze rond 04.00 uur vertrok. Vrienden en omwonenden kwamen in actie en kamden de omgeving uit. De politie verzocht mensen op een gegeven moment zelfs niet meer naar het gebied te komen.

Loes uit Epe is verdronken nadat ze tegen boom fietste

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 16:42

EPE - Gisteren was er heel veel aandacht voor de vermissing en het overlijden van een 18-jarig meisje uit Epe. Een ingrijpende zaak, waarbij veel mensen hun betrokkenheid hebben getoond. Omdat er nog meerdere vragen leven op social media, proberen we in dit bericht zo goed mogelijk uit te leggen wat er is gebeurd.


Op zaterdagmiddag kwam er bij de politie een melding binnen van de vermissing van het meisje. Na een feest op vrijdag was ze niet thuisgekomen. Er werd ingeschat dat het om een urgente zaak ging, dat betekent dat er ernstige zorgen over haar waren. Dezelfde dag nog werden mensen in de omgeving via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar het meisje. Ook achter de schermen deed de politie al onderzoek.

 

Zoektocht
Zondag werd die zoektocht geïntensiveerd. We hebben gezocht met onder andere speurhonden en een helikopter. Ook familie, bekenden en vrijwilligers hielpen mee met zoeken. In de middag werden het lichaam en de fiets van het meisje aangetroffen aan de Middendijk in Nijbroek. De politie werd meteen gebeld via 112.

 

Onderzoek
Agenten maakten meteen een plaats delict van de omgeving, een standaardprocedure in een zaak als deze. Dat betekent dat er niemand in de buurt mag komen en dat rechercheurs mogelijke sporen gaan vastleggen. Ook komt er een schouwarts om de doodsoorzaak vast te stellen. De politie heeft maar één keer de gelegenheid om sporen goed vast te leggen en zo vast te stellen of er sprake is van een misdrijf of niet. Aan het einde van de dag werd de conclusie getrokken dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval.

 

Uit het onderzoek is vast komen te staan dat er geen anderen betrokken zijn geweest bij de dood van het meisje. Uit respect voor nabestaanden gaat de politie normaal gesproken niet verder in op de toedracht, maar op uitdrukkelijk verzoek van de nabestaanden doen ze dat nu wel. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer met haar fiets tegen een boom is gereden, en daarna in een sloot terecht is gekomen en verdronken.

 

Burgemeester: 'Bedankt voor alle inzet'
De zaak heeft op veel mensen indruk gemaakt. Aan mensen die direct betrokken waren, is slachtofferhulp aangeboden. Burgemeester Van der Hoeve reageert: "Na een weekend vol onzekerheid heeft de familie het verschrikkelijke nieuws gekregen dat het lichaam van Loes gevonden is, na een noodlottig ongeval. Dit nieuws heeft mij en ook inwoners van onze gemeente diep geraakt. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden. Wij leven met hen mee en wensen hen veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke en verdrietige tijd. Ik wil de hulpdiensten en de vrijwilligers die een zoektocht zijn gestart bedanken voor al hun inzet en betrokkenheid."

Ravage na ongeval op de A50 bij Epe

Gemaakt: Zaterdag, 13 juli 2019 17:07

EPE - Op de A50 van Zwolle naar Apeldoorn ter hoogte van Epe heeft zaterdag een ongeval plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en twee personenauto's. Bij het ongeval raakte een persoon gewond.

 

De hulpdiensten werden rond 12.00 uur gealarmeerd en kwamen met spoed ter plaatse. Een personenauto werd door een achterop rijdende vrachtwagen geraakt waarna deze begon te tollen. Vervolgens klapte de rode auto, op de grijze BMW, de rode auto belandde tegen de vangrail waarna deze tot stilstand kwam.

 

Het ongeval richte een enorme ravage aan. Beide auto's moesten worden afgesleept. Vrachtwagen liep aan de voorkant forse schade op maar mocht verder rijden.

 

De toedracht van het ongeval is nog onbekend. De politie heeft verschillende verklaringen opgenomen van getuigen en bestuurders.

 

Het verkeer richting Apeldoorn liep forse vertraging op.

Hulpdiensten zoeken massaal naar persoon bij brug in Zwolle

Gemaakt: Zaterdag, 13 juli 2019 18:58

ZWOLLE - Op 13 juli zijn de hulpdiensten rond 18:40 uur uitgerukt naar de Spoolderbergweg in Zwolle. Ze hadden een melding gehad van een persoon die mogelijk van een burg wilde springen.

 

Hulpdiensten gingen massaal opzoek naar die persoon. De persoon is niet meer aangetroffen. Het is niet bekend of de persoon daadwerkelijk gesprongen is. Uit voorzorg is ook de ambulance opgeroepen.

Politie onderzoekt mogelijk schietincident aan de Oude Vismarkt

Gemaakt: Dinsdag, 16 juli 2019 17:42

ZWOLLE - De politie onderzoekt een mogelijk schietincident van zondagavond 14 juli aan de Oude Vismarkt. Tijdens het incident raakte gelukkig niemand gewond. Dezelfde avond zijn er vier verdachten aangehouden.


Rond 20.10 uur kreeg de politie een melding dat er bij een horecagelegenheid eerst gevochten en daarna geschoten zou zijn. Agenten gingen meteen ter plaatse en kregen ondertussen meer informatie binnen over de mogelijke betrokkenen. Dat leidde tot drie aanhoudingen op de Elbertstraat en één op de Tuinstraat.

 

Inmiddels is gebleken dat er geen sprake was van een vechtpartij. De verdachten die zijn aangehouden, waren na het incident gevlucht. Zij werden op dat moment verdacht van betrokkenheid bij het incident en zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor, maar uit verder onderzoek blijkt dat zij geen verdachten zijn. Alle vier de personen zijn daarom in vrijheid gesteld.

 

Vuurwapen gevonden
Agenten hebben beelden veiliggesteld en de plek waar het schietincident heeft plaatsgevonden afgezet voor sporenonderzoek. Een bewoner van de Van Karnebeekstraat meldde later die avond dat hij een vuurwapen in zijn tuin had gevonden. Het wapen is in beslag genomen en wordt onderzocht om sporen veilig te stellen en te bepalen of dit wapen is gebruikt tijdens dit incident.

 

Wie heeft meer informatie?
De politie wil graag weten wat er precies is gebeurd en wie er verantwoordelijk is voor het incident. Een aantal getuigen hebben zich al gemeld. Was u ook getuige en heeft u nog geen contact gehad met de politie? Of heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000.

1,2 miljoen slachtoffers van digitale criminaliteit

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 17:16

NEDERLAND - Aankoopfraude, stalking en identiteitsfraude. In 2018 waren ruim 1,2 miljoen mensen slachtoffer van deze en andere vormen van digitale criminaliteit. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar digitale veiligheid en criminaliteit van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


De politie werkte actief mee aan het onderzoek onder 38.000 personen. 'Voor een goede aanpak van digitale criminaliteit is een nauwkeurig beeld van wat er in de buitenwereld speelt onmisbaar', zegt Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime. 'Daarbij gaat het niet alleen om het totaalbeeld aan incidenten, maar ook om de impact op slachtoffers en inzicht in het aangifte- en meldgedrag. Het helpt ons om te bepalen of we onze aandacht op de juiste dingen richten.' Lees hier meer over de uitkomsten van het CBS-onderzoek.

 

Betere informatiepositie
'Dit werkveld is relatief nieuw en ontwikkelt zich continu', vertelt Van der Plas. 'De inzichten die dit onderzoek oplevert, zijn een waardevolle aanvulling op onze informatiepositie. Die is voor een belangrijk deel gebaseerd op de aangiftes die worden gedaan. En dat doet lang niet iedereen, blijkt ook uit dit onderzoek. Het onderstreept dat we ons dus moeten blijven richten op het verlagen van de drempel en het verruimen van de mogelijkheden om aangifte te doen', vervolgt hij. 'Dat doen we bijvoorbeeld door internetaangifte voor veelvoorkomende vormen van digitale criminaliteit mogelijk te maken. Daar wordt nu hard aan gewerkt.'

 

Meer dan opsporen alleen
Het is voor het eerst dat het complexe thema van slachtofferschap van digitale criminaliteit onder burgers in brede zin is onderzocht. Zo is er ook gekeken naar de kennis van internetgebruikers op het gebied van hun digitale veiligheid en de maatregelen die zij zelf kunnen treffen. Ook op dat gebied valt er nog wel wat te winnen. 'De aanpak van digitale criminaliteit gaat verder dan opsporen alleen', legt Theo van der Plas uit. 'Andere interventies – zoals het verstoren van de criminele praktijken of preventie – zijn soms minstens zo effectief. Informatie over de omvang van fenomenen of de werkwijze van criminelen is nodig om maatregelen te kunnen nemen of anderen – zoals de internetgebruiker zelf – daartoe in staat te stellen. Een goed voorbeeld is de samenwerking met Marktplaats en de banken, in de strijd tegen phishing. Met elkaar moeten we het ook online veilig houden.'

Zeer grote brand in hal van papier recyclingbedrijf in Staphorst

Gemaakt: Donderdag, 18 juli 2019 01:22

STAPHORST - De hulpdiensten zijn in de nacht van woensdag op donderdag 18 juli uitgerukt voor een zeer grote brand bij Huhtamaki aan de Industrieweg in Staphorst.

 

De brand werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand. De hal vol met papier staat inmiddels volledig in brand. De brandweer is veel voertuigen ter plaatse en heeft inmiddels door opgeschaald naar GRIP 1. Het pand is niet meer te redden. De brandweer zet in op beschermen van de omliggende panden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 

De brand zorgt ook voor rookoverlast in Drenthe. Om 02:00 uur was de brand onder controle. Het nablussen duurt nog tot in de loop van de dag. Bij rookoverlast: sluit deuren en ramen en zet ventilatie uit.

Paard uit de sloot gered door brandweer bij kinderboerderij in Kampen

Gemaakt: Vrijdag, 19 juli 2019 16:02

KAMPEN - Op vrijdag 19 juli kreeg de brandweer een melding van een dier in nood bij de kinderboerderij in Kampen. Ter plaatse bleek het te gaan om een paard die in de sloot lag.

 

Met behulp van een brandweerslang achter het dier langs, slaagde de brandweer er in het paard uit de sloot te bevrijden.