Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:06:35 Aanrijding Letsel (fiets) Assendorperstraat Zwolle Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
vrijdag 19 juli 2019

Archief

Politie waarschuwt voor pannenverkoper aan de deur

Gemaakt: Dinsdag, 05 februari 2019 17:20

REGIO - Er zijn bij de politie een aantal meldingen binnen gekomen dat er door een man pannensets worden aangeboden, voor bedragen rond de 400 - 500 euro. De schijn wordt gewekt dat de nieuwprijs 1500 euro of meer is. Als u nu de pannenset koopt, kunt u een enorme korting krijgen. Vaak is het verhaal dat de pannenset over is gebleven van een beurs.

 

Trap hier niet in, de marktwaarde is vaak veel lager en het is lastig om uw geld terug te krijgen. Wordt u aangesproken met een dergelijk verhaal, bel de politie op 0900-8844.

Wie herkent deze gedumpte kater?

Gemaakt: Woensdag, 06 februari 2019 03:18

HARDERWIJK - Wie herkent deze kater? Hij is zondagavond gedumpt in een reismandje op de carpoolplaats bij de uitkijktoren van Vd Valk. De kat is nog geen een jaar oud. Zag er vies uit, maar is inmiddels goed verzorgd en opgefrist.


Wie weet wie de eigenaar is?! Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Brandweer Zwolle heeft late uitruk voor schoorsteenbrand

Gemaakt: Donderdag, 07 februari 2019 00:11

ZWOLLE - Op woensdag 6 februari is de brandweer van Zwolle even voor half twaalf in de avond uitgerukt voor een brand in een woning aan de Magnoliastraat in Zwolle. In de woning zou de schoorsteen vlam gevat hebben.

 

Bij aankomst stonden de bewoners veilig buiten. De bewoner had de kachel zelf al gedoofd. De brandweer heetf de schoorsteen geveegd en de woning geventileerd. Hierna konden ze retour kazerne.

Ambulancepersoneel test nieuw uniform

Gemaakt: Vrijdag, 08 februari 2019 16:33

NEDERLAND - Ambulancepersoneel in Brabant test al met de nieuwe ambulancekleding. Vanaf 6 februari t/m 27 februari 2019 testen ambulancehulpverleners tijdens een draagproef de nieuwe ambulancekleding. Tijdens de test wordt gelet op de functionaliteit en het comfort van de kleding. De mensen in de nieuwe kleding zijn de vertrouwde ambulancehulpverleners, met dezelfde bevoegdheden, kennis en kunde als hun collega's in de huidige geel/groene ambulancepakken.

 

Herkenbaar
De huidige ambulancekledinglijn is ruim vijftien jaar oud. De kleding heeft ingeboet aan herkenbaarheid. Diverse andere sectoren dragen kleding die veel lijkt op die van ambulancehulpverleners. "Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent" vertelt Han Noten, voorzitter Ambulancezorg Nederland (AZN). Noten: "De afgelopen periode heeft de ambulancesector hard gewerkt aan een nieuwe, moderne en herkenbare kledinglijn. De nieuwe kleding is nu bovendien beschermd en daarmee exclusief voorbehouden aan de Nederlandse ambulancezorg".

 

Zelfde vak, beter pak
De ambulancesector is content met het nieuwe kledingontwerp. Maar minstens zo belangrijk is het dat de kleding functioneel is en lekker zit. Dat wordt getest tijdens de landelijke draagproef. Twee ambulancehulpverleners uit elke regio doen hieraan mee. De nieuwe kleding wordt getest tijdens het dagelijkse werk. U kunt dus ambulancehulpverleners tegenkomen die er anders uitzien dan u gewend bent. De kleding is echter het enige dat anders is. De mensen in de nieuwe kleding zijn de vertrouwde ambulancehulpverleners met dezelfde bevoegdheden, kennis en kunde als hun collega's in de huidige groen/gele ambulancepakken.

 

Zomer 2019
Na de landelijke draagproef worden de bevindingen die de draagproefdeelnemers indienen besproken en waar mogelijk verwerkt. Naar verwachting wordt de definitieve kleding rond de zomer van 2019 gefaseerd aan de Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV's) uitgeleverd.

 

De helft van de RAV's stapt rond de zomer over op de nieuwe kleding, dit zijn: Ambulancezorg Groningen, RAV Fryslân, UCMG Ambulancezorg, GGD Flevoland, RAV Hollands Midden, RAV Zuid-Holland Zuid, RAV Limburg-Noord, RAV Limburg Zuid, Ambulance Oost, Ambulance IJsselland, VR Gelderland-Midden en RAV Gelderland Zuid. De rest van de RAV's volgt later.

Verwarring na NL-Alert om stankoverlast Alblasserdam

Gemaakt: Zaterdag, 09 februari 2019 16:49

NEDERLAND - Op zaterdag 9 februari zijn de hulpdiensten omstreeks half acht in de morgen uitgerukt voor een incident aan de Edisonweg in Alblasserdam. Uit een tankauto kwam giftig gas vrij wat in een groot deel van Midden-Nederland en ver daarbuiten zorgde voor stankoverlast. Reden om burgers die benedenwinds wonen een NL-Alert te sturen. Maar gezien het grote aantal klachten en vragen op sociale media, blijkt het systeem lang niet bij iedereen goed te werken.

 

Verwarring

Het bericht is tegenstrijdig. In de eerste instantie wordt gesproken over "stankoverlast". Moet je daar je ramen en deuren voor sluiten? Later wordt het bericht aangepast naar ongeval met giftige stof.

 

Niets ontvangen

Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid laat weten dat door een technische storing in de software, niet alle berichten vanaf één locatie doorkwam. De regio reageert daarmee op de klachtenstroom van burgers op sociale media.

 

Afspraken
Ook houdt NL-Alert zich niet aan de afspraken. Verwezen wordt naar zhzveilig in plaats van de afgesproken website crisis.nl.

 

Afsluitbericht

Mensen vragen zich ook af wanneer het weer veilig is. NL-Alert zou een afsluit bericht moeten sturen. Het incident in Alblasserdam is overigens onder controle. Volgens een woordvoerder ontsnapt er geen damp meer uit de tankwagen, waardoor de stank weg zou moeten trekken.

 

NL-Alert

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, explosiegevaar of noodweer.

 

NL-Alert op je mobiele telefoon werkt via cell broadcast. Met deze techniek kan de overheid tekstberichten uitzenden via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal.

 

Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Brandweer rukt uit voor aangebrand vlees in woning Zwolle

Gemaakt: Zondag, 10 februari 2019 17:40

ZWOLLE - Op zondag 10 februari rond 17:00 uur moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand aan de Diezerenk in Zwolle.


Ter plaatse bleek een stuk kip in de magnetron te zijn aangebrand hetgeen voor flinke rookontwikkeling zorgde. De brandweer was al snel ter plaatse en heeft de rokende magnetron naar buiten gebracht. De woning is daarna door de brandweer geventileerd. Er is niemand gewond geraakt en de brand was snel onder controle.

Meisje (10) van fiets gereden op de Stadshoeve in Zwolle

Gemaakt: Dinsdag, 12 februari 2019 16:21

ZWOLLE - Maandagmiddag, tussen 14.45 en 15.00 uur is er een 10 jarig meisje van haar fiets gereden bij de oversteekplaats voor de Stadshoeve in Zwolle. Hierbij zou een wit voertuig, mogelijk van het merk Opel betrokken zijn.


De betuurder betrof een man met grijs haar. De man zou het meisje aangesproken hebben en heeft haar nog met haar fiets geholpen. De familie van het meisje wil graag in contact komen met de bestuurder van het witte voertuig.

 

Bent u de bestuurder, of weet u wie dit mogelijk geweest is? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 o.v.v. 2019064894.

Gewonde bij forse kop-staart aanrijding op de Hessenweg bij Zwolle

Gemaakt: Dinsdag, 12 februari 2019 22:41

ZWOLLE - Op dinsdag 12 februari heeft er rond 21:15 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Hessenweg (N340) net buiten Zwolle.

 

De brandweer, politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst bleek het te gaan om een forse kop-staart botsing tussen twee personenauto's. Hierbij is één inzittende gewond geraakt en met onbekend letsel per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gebracht.

 

Een berger heeft de zwaar beschadigde voertuigen afgesleept. De Hessenweg was tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Auto over de kop bij ongeval op de Ceintuurbaan in Zwolle

Gemaakt: Donderdag, 14 februari 2019 08:56

ZWOLLE - Op donderdagmorgen 14 februari kregen de hulpdiensten rond 6:45 uur een melding van een ongeval op de Ceintuurbaan in Zwolle. Twee auto's zijn door een onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen. Hierbij is een auto over de kop geslagen.

 

Door het ongeval staat het verkeer helemaal vast op de Ceintuurbaan. De auto's worden afgevoerd door een berger. Er is een persoon meegenomen naar het ziekenhuis. De brandweer is op dit moment bezig om de weg schoon te maken.

Hoe voorkom je Whatsapp-fraude?

Gemaakt: Vrijdag, 15 februari 2019 16:39

REGIO - Momenteel worden er in de regio en in de rest van het land zeer veel slachtoffers gemaakt door fraude met gebruik van Whatsapp. De dader doet zich voor als een vriend / familielid en vraagt om uiteenlopende redenen geld over te maken naar een rekeningnummer. Hij zegt bijvoorbeeld dat hij even krap bij kas zit en snel wat geld nodig heeft om een rekening te betalen. Omdat de dader 'vertrouwd' over komt in het gesprek en wellicht een profielfoto heeft die overeen komt met degene waarvoor hij zich uitgeeft, zijn er verschillende mensen die hier intrappen en geld overmaken.

Door onderstaande tips te hanteren geef je de daders GEEN kans!

  • Als een bekende om (veel) geld vraagt via de app, bel deze dan altijd eerst op!
  • Als er autorisatiecode’s naar u worden verzonden en uw contact vraagt hierom, geef deze NOOIT!
  • Controleer het telefoonnummer naast de profielfoto. Meestal is dit een vreemd (+31) nummer.
  • Check regelmatig uw privacy-instellingen op Social Media, zodat de dader niet zomaar foto’s van uw profiel kan halen.
  • Wees u ervan bewust dat uw profielfoto op Whatsapp door iedereen gebruikt kan worden!
  • Deel dit bericht! En vooral met vrienden / familie in de leeftijd vanaf 45 jaar en ouder. Deze slachtoffers worden het vaakst opgelicht.


Doe altijd aangifte als u er toch in bent getrapt, maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen!

Fietser ernstig gewond na aanrijding voor Hofvlietvilla in Zwolle

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 17:09

ZWOLLE - Maandagmiddag 18 februari is een fietser ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Zwolle. Het ging kort voor half twee mis op de Pannekoekendijk ter hoogte van de Hofvlietvilla. Een is hier in botsing gekomen met een personenauto.

 

Meerdere ambulances kwamen met spoed ter plaatse. De fietser, een oudere man, is na een korte behandeling op de plaats van het ongeval naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De verkeersongevallenanalyse (VOA) dienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Brexit en rijbewijs

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 22:19

NEDERLAND - Als er geen overeenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk is op 29 maart 2019, dan hoort het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de EU/EVA-landen. Wat betekent dit als u een rijbewijs heeft uit het Verenigd Koninkrijk en woont u in Nederland?

 

Bekijk wat u kunt doen op de website van het RDW.

Overval op Voordeelwinkel aan de Assendorperstraat in Zwolle

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 17:40

ZWOLLE - Donderdag 21 februari heeft er een overval plaatsgevonden bij de Voordeelwinkel aan de Assendorperstraat in Zwolle.

De overval is gepleegd door 2 jonge mannen. Beide jongens waren rond de 1.75 m lang.


Dader 1: Zwarte Joggingbroek / Zwarte jas tot op de heup met capuchon
Dader 2: Lichtgrijze Joggingbroek / Donkerblauwe tot Zwart jas tot op de heup met capuchon en lichtkleurige sneakers.

 

De daders zijn vertrokken in de richting van de Eerste Weidjesstraat.

 

Later op de middag is één van de verdachten aangehouden. Er wordt nog gezocht naar de tweede verdachte. Helaas kunnen wij niet met u delen om welk beschreven dader het gaat.

 

Heeft u tips of iets gezien tussen 10:30 uur en 10:45 uur, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Politie waarschuwt voor verkoop van gereedschap aan de deur

Gemaakt: Vrijdag, 22 februari 2019 16:21

REGIO - De laatste tijd krijgt de politie meldingen dat er vanuit een bus gereedschap te koop wordt aangeboden. Achteraf blijkt dat dit gereedschap veel duurder is dan de reguliere winkelprijzen. Huis-aan-huis verkopers hebben meestal een vlotte babbel en hun aanbod klinkt vaak erg aantrekkelijk. Wees altijd op uw hoede, want aankopen aan de deur worden vaak overhaast gedaan. Soms zit er een addertje onder het gras of valt de aankoop tegen.

 

Kopen aan de deur valt onder de Colportagewet. Dit betekent dat u bij aankopen van 35 euro of meer altijd acht dagen bedenktijd heeft. Een vergunning is in veel gemeenten niet meer verplicht voor het venten langs de deur. De verkoper heeft wel een aantal andere verplichtingen. 


Men moet zichtbaar een naamkaartje dragen met daarop de bedrijfsnaam en het adres van het bedrijf. 


Verder moet u bij aankoop een contract worden aangeboden, dat u binnen acht dagen weer schriftelijk kunt annuleren. 

 

Tips:

  • Als u niet wilt kopen zeg dit dan gewoon. Het is echt niet onbeleefd om ‘nee’ te zeggen.
  • Als u wel wilt kopen vraag dan zoveel mogelijk gegevens van het product en alle koopvoorwaarden. Laat de verkoper op een ander tijdstip terugkomen en vraag in de tussentijd advies bij een ander persoon.
  • Mocht u een situatie of bepaalde personen niet vertrouwen, aarzel dan niet en neem contact op met de politie, bel 0900-8844.
  • U kunt eventueel een deurspion (kijkgaatje) en een kierstandhouder plaatsen, zodat u veilig met onbekende bezoekers aan de voordeur kunt praten.

Medicijnen verloren in Zwolle

Gemaakt: Maandag, 25 februari 2019 20:49

ZWOLLE - Op 25 februari 2019 omstreeks 14.00 uur is iemand in Zwolle zijn medicatie verloren. De persoon is vanuit de wijk Stadshagen, omgeving Slaperdijkstraat, in de richting van het centrum van Zwolle gefietst. De medicatie zat in een boterhamzakje met hierin 11 aparte zakjes met elk 3 pillen.

 

Treft u de medicatie op de route of in het centrum van Zwolle aan, laat het de politie dan weten!

Explosies bij woning eigenaar van café Bruut in Zwolle

Gemaakt: Dinsdag, 26 februari 2019 16:36

ZWOLLE - Op dinsdag 26 februari is er omstreeks 4.30 uur in de Hanzelaarmate in Zwolle op straat een explosie geweest. Bij deze explosie is een auto beschadigd geraakt. De politie heeft een deel van de Hanzelaarmate afgesloten en doet onderzoek naar de explosie.

 

Rond 4.30 uur hoorden bewoners van de Hanzelaarmate twee harde knallen. Volgens de politie gaat het om twee handgranaten. De twee explosies hebben diverse auto's en woningen beschadigd.

 

Door de explosies is niemand gewond geraakt, maar zijn de bewoners flink geschrokken.

 

De politie wil deze zaak zo snel mogelijk oplossen. Geef je informatie door via de gratis tiplijn: 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Opsporing Verzocht besteedt vanavond ook aandacht aan deze zaak.

Duo doet zich voor als medewerkers energiebedrijf en steelt sieraden

Gemaakt: Donderdag, 28 februari 2019 17:27

ZWOLLE - Woensdag 27 februari 2019 tussen 10 en 11 uur heeft er een babbeltruc plaatsgevonden in de omgeving Gombertstraat in Zwolle. Tijdens de babbeltruc zijn er bij het slachtoffer sieraden weggenomen.


Het gaat om een man en vrouw die zich voor doen als medewerkers van een energiemaatschappij.


De man: ong 25/30 jaar oud, 1.70/1.75 m, licht getint, baard en sikje, spijkerbroek en spijkerjas
Vrouw: 25/30 jaar jaar oud, 1.75/1.80 m, Fors postuur, Blank, donkerblond haar, droeg een spijkerbroek.

 

Heeft u iets verdachts gezien of verdachte personen aan de deur gehad? Meld u dan! Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Auto op de kop in voortuin van woning in Zwolle, bestuurder spoorloos

Gemaakt: Zaterdag, 02 maart 2019 16:13

ZWOLLE - Op zaterdag 2 maart kregen de hulpdiensten rond 7.30 uur een melding van een ongeval aan de Leliestraat in Zwolle. Ter plaatse bleek een personenauto na het raken van auto's en een lantaarnpaal op de kop in een voortuin beland te zijn. Hierna is de bestuurder er te voet van door gegaan.

 

Er is schade aan 3 auto's, een lantaarnpaal en aan de voortuin van de woning. Waarom de bestuurder er te voet van door is gegaan en of deze gewond is geraakt is niet bekend. Het voertuig is door een berger uit de tuin gehaald en geborgen.

 

Update

De politie heeft een 22-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag de auto heeft gestolen aan de Molenweg.

Politie achtervolging in Zwolle eindigt met aanrijding

Gemaakt: Zondag, 03 maart 2019 20:13

ZWOLLE - Aan het begin van de zondagavond moesten de hulpdiensten uitrukken voor een ongeval met letsel op de Oldeneelallee in Zwolle. Ter plaatse bleek vlak voor de rotonde met de Gruitmeesterlaan een auto achterop een andere auto te zijn gebotst.

 

De botsing was het einde van een achtervolging door de politie van een bestuurder die weigerde te stoppen. De bestuurder van de auto die achterop de andere auto is geklapt, is na de aanrijding gevlucht.

 

De politie is hierop met onder andere speurhonden op zoek gegaan naar de bestuurder. Het is onbekend of de vluchtende bestuurder inmiddels is aangehouden. De bestuurder van de aangereden auto is als gevolg van de aanrijding gewond geraakt. Het is onbekend of deze naar het ziekenhuis is gebracht.

Letselschade, wat nu? Stel hier je vragen

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 03:55

Een ongeval op het werk, in het verkeer of een medische fout door andermans schuld. Het kan iedereen overkomen en de gevolgen kunnen groot zijn.

 

Als slachtoffer heb je recht op een schadevergoeding en ben je gebaat bij een vlotte afwikkeling. Maar hoe moet je handelen? En wat betekenen al die juridische termen? Stel hier vrijblijvend jouw vraag of vragen. Laat je telefoonnummer achter en wij zorgen ervoor dat je spoedig wordt gebeld.

 

Wacht niet te lang! Het is in jouw belang om ervoor te zorgen dat je een rechtvaardige vergoeding krijgt voor de schade die je hebt geleden.

 

Stel je vraag via ons contactformulier.

Vrouw uit Dalfsen aangerand in trein tussen Emmen en Zwolle

Gemaakt: Vrijdag, 08 maart 2019 15:51

HARDENBERG - Donderdagavond 7 maart heeft de politie een 23-jarige man aangehouden voor het aanranden van een 21-jarige vrouw uit Dalfsen. De verdachte, die in gemeente Hardenberg woont, zou even daarvoor in de trein tussen Emmen en Zwolle de vrouw hebben aangerand.

 

Op het station in Dalfsen werd de politie gealarmeerd en hebben agenten het slachtoffer opgevangen. Door een duidelijke verklaring van zowel het slachtoffer als de conducteur hadden ze al vrij snel een vermoeden wie de verdachte moest zijn en waar hij woonde. Na kort aanvullend onderzoek hebben agenten in Hardenberg de verdachte opgespoord en aangehouden. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag gehoord.

Gewonde bij frontale aanrijding op de Wijheseweg (N337) in Zwolle

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 16:45

ZWOLLE - Maandagmiddag 11 maart moesten de hulpdiensten uitrukken voor een aanrijding met letsel op de Wijheseweg (N337) in Zwolle.

 

Bij aankomst bleken twee auto's frontaal op elkaar te zijn gebotst. Voor zover bekend is één persoon met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Over de toedracht van het ongeval is niets bekend.

Meer agenten op de fiets naar het werk

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:22

NEDERLAND - Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie maken de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend. Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk.

 

Gezondere medewerkers, schonere lucht en minder files. Daar is het om te doen. De politie wordt hiermee de 12e Fietsambassadeur van Van Veldhoven die zich actief inzet om meer mensen op de fiets naar het werk te laten komen. Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 extra forensen op de fiets naar het werk.

 

Potentie
Staatssecretaris Van Veldhoven vindt het een mooie stap met grote potentie. "Mooi dat de nationale politie, de grootste werkgever van Nederland, meedoet! De fiets is ons geheime wapen. Tegen drukte, voor betere gezondheid en voor schone lucht. Ik weet zelf als geen ander hoe heerlijk het is om naar het werk te fietsen. Ik start dan fitter aan mijn dag. En dat is ook een goede zaak voor werkgevers. Goede stallingen, aantrekkelijke regelingen om een fiets aan te schaffen; goede fietsvoorzieningen betalen zichzelf terug."

 

Jolanda Aalbers, hoofd bedrijfsvoering van de eenheid Oost-Nederland: "Bij de politie is duurzaamheid erg belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor medewerkers. Afgelopen week was nog in het nieuws dat de nationale politie samen met de brandweer het hoogste ziekteverzuim van Nederland heeft. Daar willen we echt wat aan doen, en de fiets gaat ons daarbij helpen".

 

De politie omarmt het ambassadeurschap en heeft ervoor gekozen de Eenheid Oost-Nederland als vooruitgeschoven post in te zetten. Met meer dan 7.000 medewerkers is dit de grootste eenheid binnen de politie. In Oost-Nederland fietst op dit moment al ongeveer 21% van de medewerkers naar het werk, het streven is dit aantal te laten groeien naar 25% in drie jaar.

 

De politie ziet de fiets als een van de belangrijkste speerpunten in het nieuwe vervoersbeleid. Oost-Nederland wil dat elk politieteam de komende jaren laadpunten voor e-bikes krijgt en bij aanpassingen aan politiebureaus komt er meer ruimte voor fietsvoorzieningen zoals stallingen. Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met de projecten Duurzame inzetbaarheid & Ziekteverzuim en Fit@NP. Door te faciliteren en te stimuleren worden de voordelen van het gebruik van een fiets voor het woon-werkverkeer voor zowel de werkgever als de werknemer interessant.

 

Fiets stimuleren
De 12 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de politie om het UMCG, ASR, Amega groep, Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.

 

Zij stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers. En daarmee inspireren ze niet alleen hun medewerkers, maar ook hun sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs onder andere nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadmogelijkheden voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

 

De fiets is onmiskenbaar Nederlands. Ruim een kwart van alle verplaatsingen die Nederlanders maken, gaat per fiets. Het kabinet heeft de ambitie om nog meer reizigers voor de fiets te laten kiezen. Van Veldhoven investeert met provincies, stadsregio's en gemeenten 345 miljoen euro in nieuwe fietsroutes en stallingen. Ook wordt het leasen van een fiets vanaf 1 januari 2020 net zo makkelijk als het leasen van een auto maar dan tegen de lage bijtelling van 7%.

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op casino in Zwolle

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:02

ZWOLLE - De politie is een onderzoek gestart na een gewapende overval op een casino maandagnacht aan het Stadionplein in Zwolle. Mogelijk zijn er getuigen die iets hebben gezien. De politie komt graag met hen in contact.

 

Omstreeks 1.00 uur kwam de melding van de overval binnen bij de politie. Een medewerkster van het casino was bij de ingang door een onbekende man met een wapen bedreigd. Wat hij wilde bleef onduidelijk en vrij snel ging hij er op een fiets vandoor de Boerendanserdijk op richting Berkum.


Direct gingen meerdere surveillerende agenten ter plaatse, maar de overvaller was niet meer aanwezig. De politie is een onderzoek gestart.

 

Signalement
Er is een beperkt signalement van de dader bekend. Hij had een capuchon op en had zijn gezicht bedekt. Het gaat om een man met een zwarte jas en een zwarte tas. Hij droeg een gestreepte sjaal.

 

Getuigenoproep
Heeft u informatie de kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Onderzoek naar grootschalige fraude bij Rijkswaterstaat

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:38

ARNHEM - Naar aanleiding van aangifte door Rijkswaterstaat tegen een medewerker is de politie een onderzoek gestart. Er is een verdenking van het plegen van grootschalige fraude door de medewerker en derden. Dat betekent dat het onderzoek niet alleen gericht is op de betreffende medewerker maar breder plaatsvindt.

 

Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Locatie van 112-beller sneller en nauwkeuriger beschikbaar

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:40

NEDERLAND - Bel je met 112? Dan kan de meldkamer nu nog sneller de hulp naar de juiste plaats sturen, dankzij Advanced Mobile Location (AML), een voor Nederland nieuwe techniek. Centralisten van de meldkamers kunnen nog tijdens een 112-gesprek zien waar bellers die gebruik maken van een mobiele telefoon zich bevinden.

 

Snelle, accurate en betrouwbare locatiebepaling is van groot belang om burgers in nood sneller en efficiënter te helpen en de hulpdiensten beter te faciliteren bij de hulpverlening. AML wordt voor Android-telefoons vanaf versie 4.0 in maart 2019 per provider ingevoerd. In de loop van 2019 werkt AML ook op iPhones.

 

Hoe werkt het?
Als je 112 belt, gebruikt AML wifi, gps en andere sensoren om jouw locatie te berekenen. Vanaf maart sturen Android-telefoons tijdens het 112-gesprek vanzelf jouw locatiegegevens naar de centralist die je op dat moment aan de lijn hebt. De centralist vraagt daarnaast ook nog zelf waar je bent, om er zeker van te zijn dat de hulp naar de juiste plek wordt gestuurd. AML werkt alleen zo lang je belt met 112, ook als de locatievoorzieningen in uw telefoon uit staan. Na het gesprek schakelt AML zichzelf uit.

 

AML is een belangrijke aanwinst voor de centralist beaamt Jan van Loosbroek, hoofd Landelijke Meldkamer Samenwerking: 'De vraag 'Waar bent u?' is in sommige gevallen, onder druk van de situatie, een lastige vraag. Soms weten mensen in nood het even niet meer, of is de precieze locatie niet makkelijk te beschrijven. Bijvoorbeeld in een uitgestrekt bos of duingebied. AML geeft de meldkamer dan een nauwkeurig antwoord en dat kan het verschil maken, zeker als elke seconde telt!'.

 

Bron: Brandweer.nl

Facebook, WhatsApp en Instagram kampen wereldwijd met storing

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 19:20

Facebook, Whatsapp en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Woensdagmiddag kwamen op storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij melden voornamelijk problemen met het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

 

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt. Sommige gebruikers kunnen eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen wordt het complete overzicht niet ververst. Ook melden mensen dat ze geen privéberichten kunnen versturen of niet kunnen inloggen.

 

Sommige gebruikers laten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien krijgen wanneer ze Facebook bezoeken. Die melding luidt: "Facebook ligt plat voor geplande onderhoudswerken, maar je zou er terug op moeten kunnen binnen een paar minuten." Op Instagram, dat ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zit, weigeren de pagina's te laden.

 

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden.

 

De storing lijkt zich niet alleen tot Nederland te beperken. Op de storingskaart zijn ook aan de Amerikaanse oost- en westkust rode vlekken te zien. Net als op veel andere plekken in Europa en op andere plaatsen wereldwijd waar de diensten van Facebook en Instagram worden gebruikt.

Gezocht: zwarte Seat Ibiza met schade

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 00:37

ZWOLLE - Donderdagavond heeft er een korte achtervolging plaatsgevonden met een zwarte Seat Ibiza. Wegens veiligheidsredenen heeft de politie deze achtervolging gestaakt. De bestuurder bleek in de Indische buurt een auto geraakt te hebben met forse schade tot gevolg.


De politie is dan ook op zoek naar een zwarte Seat Ibiza met waarschijnlijk forse schade aan de voorzijde/bestuurderszijde. Mocht u de auto zien staan bel dan met 0900-8844.

Verdachten van winkeldiefstal opgepakt op de A28 bij Zwolle

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 16:36

ZWOLLE - De politie heeft gisteravond op de A28 bij Zwolle twee mannen aangehouden die worden verdacht van winkeldiefstal. Het gaat om een 36-jarige man uit Ter Apel en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij een verkeerscontrole werden in het voertuig van de verdachten meerdere tassen met opzetstukjes van elektrische tandenborstels gevonden.

 

Tijdens een ANPR (automatische nummerplaatherkenning) controle zagen agenten een auto met een Frans kenteken rijden. Omdat het kenteken niet klopte werd besloten de bestuurder een stop teken. Bij de controle van de auto zagen de agenten meerdere tassen met daarin een grote hoeveelheid opzetborstels voor elektrische tandenborstels. De twee mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De spullen en de auto zijn in beslag genomen.

 

Mobiel banditisme
Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto's. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen. Juist door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.

Laptop aangetroffen in vanuit Dedemsvaart gestolen auto

Gemaakt: Maandag, 18 maart 2019 16:32

ZWOLLE / DEDEMSVAART - In de nacht van zondag op maandag 18 maart heeft de politie in Zwolle twee personen aangehouden voor diefstal van een voertuig. Het voertuig was gestolen in Dedemsvaart.

 

Na een achtervolging door het centrum van Zwolle reden de personen zich klem en konden zij aangehouden worden. Tijdens de aanhouding troffen agenten bij een van de verdachten een laptop aan. Wij vermoeden dat deze van diefstal afkomstig is. Herkent u deze laptop of weet u van wie deze laptop is? Neem contact op via 0900-8844.