Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:03:48 Aanrijding Letsel Stichting Dimence Burgemeester Roelenweg Zwolle Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
donderdag 09 juli 2020
1/1
TOP NIEUWS

VANDAAG 09|07

BARNEVELD - Aart de Kruijf vertrekt na ruim 15 jaar als wethouder in Barneveld. De zichtbaar geëmotioneerde wethouder zei met t 'met pijn in het hart.' te vertrekken. Bennie Wijnne is voorgedragen door de SGP als opvolger. De raad zal later beslissen over die voordracht. Wijnne zit in nu in de Statenfractie van de SGP en woont in Barneveld.

 

Aart de Kruijf is sinds 2005 wethouder voor de SGP in Barneveld. In dit college is hij de eerste locoburgemeester en verantwoordelijk voor onder andere ruimtelijke ordening, plattelandsontwikkeling en grondbeleid. Asje van Dijk wilde geen nu geen ...

GISTEREN 08|07

HOOGLAND - Woensdagavond 8 juli rond 20.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Bunschoterstraat in Hoogland.

 

Door nog onbekende oorzaak is een auto ter hoogte van de rotonde van de Zeldertsepoort van de wijk Nieuwland in het water terechtgekomen. De bestuurder wist het voertuig zelf te verlaten maar hield er wel een nat pak aan over. Voor de zekerheid is hij door een ambulancemedewerker gecontroleerd.

 

Door het ongeval is een rijbaan afgesloten voor verkeer. Een berger zal komen om de auto uit de sloot te halen.

1/1

GISTEREN 08|07

BARNEVELD - Dierenambulance Nijkerk kreeg woensdag 8 juli een melding binnen dat er een vosje in een hal zou zitten. Dat dier zat in een loods in Barneveld en kon uiteindelijk worden gevangen. Maar het poolvosje kan nergens heen, stichting AAP in Almere dat doorgaans dieren opvangt, is vanwege coronamaatregelen tot 1 september dicht.

 

De dierenambulance kwam uiteindelijk terecht bij het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert. Dit opvangcentrum vangt behalve vogels ook zoogdieren op. De jonge poolvos wordt woensdagavond nog weggebracht.

1/1

GISTEREN 08|07

BARNEVELD - Hij is inmiddels niet meer weg te denken uit het magazine. De winactie waarbij wij samen met een lokale ondernemer een gave prijs weg geven. Ook in de vorige editie was het weer raak.

 

Samen met Vonk Tweewielers gaven we een mooie Batavus Pack’d fiets ter waarde van 529 euro weg. Het enige wat je daar voor hoefde te doen was je een aan te melden. Door een e-mail te sturen deed je al mee met de loterij. Gemakkelijk toch! 

 

Onder de vele inzendingen, kwam de familie Koutstaal door middel van loting uiteindelijk als winnaar uit de bus. Het mooie van de ...

1/1

GISTEREN 08|07

EDERVEEN - Een jongetje van 5 is woensdagmiddag 8 juli om het leven gekomen bij een ongeluk op een bouwplaats achter een huis aan de Hoofdweg in Ederveen. Volgens 112 Meldingen Ederveen werd omstreeks 17:00 uur de traumahelikopter opgeroepen.

 

Buurtbewoners vertellen dat het kind tijdens het spelen bedolven is onder stenen of een betonnen plaat. De politie kan dit niet bevestigen. De opgeroepen traumahelikopter kwam uiteindelijk niet ter plaatse.

GISTEREN 08|07

AMERSFOORT - Woensdagavond 8 juli heeft er in een woning op de begane grond van een woonzorgcentrum een brand gewoed. De brand kon snel geblust worden.

 

Bovengelegen woningen worden door de brandweer gecontroleerd omdat er mogelijk rook de woningen is ingekomen. Niemand raakte bij de brand gewond.

1/1

GISTEREN 08|07

ROTTERDAM - Op maandag 6 juli heeft de politie een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij het beschieten van een eetgelegenheid.


Het pand aan de Frits Ruysstraat in Rotterdam werd op 12 mei beschoten. Het onderzoeksteam dat de reeks schietincidenten en explosie in Rotterdam onderzoekt heeft de afgelopen tijd al meerdere verdachten aan kunnen houden. Al dit onderzoek leidde onder meer naar de 26-jarige Amsterdammer. Hij zit vast en wordt gehoord.

 

Informatie altijd welkom

Met de aanhouding van een vijfde verdachte is het onderzoek een stap verder, ...

GISTEREN 08|07

ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat de agenten tegen wie aangifte is gedaan van discriminatie en mishandeling tijdens een aanhouding in het Roel Langerakpark niet vervolgen. Uit onderzoek van het OM is gebleken dat het politiegeweld rechtmatig, noodzakelijk en proportioneel was en dat de politieagenten zich niet discriminerend of racistisch hebben uitgelaten tegen de aangeefsters.

 

Eén van de aangeefsters heeft op die bewuste zaterdag 30 mei meermalen geen gehoor gegeven aan het bevel van de politie om het park te verlaten. Vervolgens zocht zij zelf actief de ...

GISTEREN 08|07

AMSTERDAM - De politie heeft drie verdachten aangehouden na een steekincident op de Jacques Perkstraat op dinsdagmiddag 7 juli 2020.


Rond 17.00 uur ontstond een conflict tussen een groep jongens op de Jacques Perkstraat in Slotermeer. De gemoederen liepen hoog op en er werd een mes getrokken waarmee ook daadwerkelijk werd gestoken. Een aantal jongens gingen er met een auto vandoor. Een 16-jarige jongen vluchtte te voet. Toen politieagenten ter plaatse kwamen zetten zij de achtervolging in en wisten de 16-jarige jongen aan te houden in de Du Perronstraat. Even later spoorden agenten ook ...

Meer artikelen