Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:47:48 Aanrijding Letsel Pilotenlaan Diasporalaan Zwolle Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
woensdag 01 april 2020
TOP NIEUWS

VANDAAG 01|04

APELDOORN - Een vrouw is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk in een parkeergarage aan het Wilhelminapark in Apeldoorn.

 

Het ongeval gebeurde rond 15.15 uur. Hulpdiensten kwamen groots ter plaatse, twee ambulances, brandweer en politie spoedde zich naar de plek van het ongeval. De vrouw trapte waarschijnlijk het gaspedaal in plaats van de rem, waarna zij tegen een muur botste met haar auto. De vrouw moest door de brandweer en ambulancedienst uit haar auto worden geholpen. Zij werd na controle in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De auto van de vrouw, ...

1/1

VANDAAG 01|04

AMSTERDAM - Na een overval op een bedrijf aan de Jan van Riebeeckhaven in het Westelijk Havengebied zijn woensdagochtend 1 april 2020 twee verdachten aangehouden.


Twee mannen drongen even na 7 uur 's ochtends het pand binnen en overliepen het aanwezige personeel. De overvallers dreigden daarbij met een mes en eisten geld. De mannen sloegen daarna op de vlucht, maar met dank aan omstanders konden kort daarop twee mannen, 35 en 29 jaar oud, worden aangehouden in de nabije omgeving. Bij de politieactie assisteerden onder meer de politiehelikopter en een hondengeleider. Ter plaatse is door ...

VANDAAG 01|04

NIJKERK - Op de Nachtegaalsteeg in Nijkerk heeft de dierenambulance in een partij snoeihout sierkippen aangetroffen. Op een andere locatie aan de Douwencamp werden in een afgesloten doos en een dichtgebonden vuilniszak eveneens sierkippen aangetroffen. In totaal bleek het om ca. 30 sierkippen te gaan.

 

De sierkippen waren gelukkig allemaal nog in leven en zijn kennelijk gedumpt.

 

De politie is benieuwd of iemand wellicht iets bijzonders heeft gezien/gehoord of misschien meer kan vertellen over de herkomst van de sierkippen. Neem contact op met de politie via telefoonnummer ...

1/1

VANDAAG 01|04

EDE - Komende tijd staan er op de markten in gemeente Ede alleen kramen die eten verkopen. Andere kramen zijn tijdelijk uitgesloten van de markt. Dit zorgt voor meer ruimte op alle markten. Om meer ruimte in de doorloop te creëren bij de markt in Ede centrum kunt u uw fiets niet meer parkeren voor de Mediamarkt en Boni.


Uiteraard blijft de politie handhaven op de anderhalve meter afstand. Houden bezoekers zich hier niet aan, dan kan de voorzitter van de Veiligheidsregio opnieuw besluiten de markt te sluiten.

VANDAAG 01|04

AMERSFOORT - Woensdagmiddag omstreeks 12:55 uur moest de brandweer met spoed uitrukken voor een brand in een woning aan de Celsiusstraat in Amersfoort.

 

Bij aankomst bleek het te gaan om een brand in de keuken. Bij de brand kwam veel rook vrij die zich al snel verspreidde door het huis. De brand was snel onder controle en zo kon de brandweer grote schade voorkomen. Het huis word nog wel geventileerd door de brandweer zodat de meeste rook uit het huis weg is.

VANDAAG 01|04

APELDOORN - Hulpdiensten werden woensdagmorgen met spoed opgeroepen voor een mogelijke coronabesmetting in een appartementencomplex aan de Visserstraat in Apeldoorn. Een buurman vond het slachtoffer op de galerij. De man was snakkend naar adem naar buiten gekropen. Het bleek uiteindelijk niet te gaan om een coronabesmetting maar om een longpatiënt met ademhalingsproblemen.

 

Het slachtoffer werd gereanimeerd en daarna met de hoogwerker van de brandweer naar beneden gebracht. Zowel de brandweer als het ambulancepersoneel droegen daarbij beschemde pakken.

 

De ...

GISTEREN 31|03

ROTTERDAM - Dinsdagavond 31 maart heeft een steekincident plaatsgevonden in een woning aan de Carnisselaan in Rotterdam. De steekpartij vond rond 21 uur plaats; een man werd aangevallen met een machete en raakte daarbij gewond. Hij is buiten levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

 

Vier mannen zijn later langs de A13 richting Den Haag aangehouden, de politie heeft daarbij een waarschuwingsschot gelost.

VANDAAG 01|04

BARNEVELD - Barneveld Magazine en Optisport hebben besloten om de diploma-actie de schatkist zoals die is aangekondigd op pagina 8 van de maarteditie van het magazine voor nu komt te vervallen.

 

Het lijkt ons niet verantwoord om kinderen op schatkistjacht te sturen als iedereen wordt geacht zoveel mogelijk binnen te blijven. Wij betreuren dit natuurlijk zeer maar hebben geen keuze.

 

Het goede nieuws is dat we hopen dat eind juni de situatie dusdanig is verbeterd dat de kinderen weer naar buiten mogen (en mogen zwemmen). Daarom verschuiven we de actie naar de juni-editie ...

VANDAAG 01|04

AMERSFOORT - In één avond en nacht vinden er vijf straatroven plaats in Amersfoort. De eerste twee vinden plaats in de buurt van park Schothorst, de andere drie op de Hoefseweg in Amersfoort.

 

Op zaterdagavond 14 maart vindt er rond 21.35 uur een poging tot straatroof plaats op het Enkeerdpad in park Schothorst in Amersfoort. Ongeveer tien minuten later, rond 21.45 uur vindt een straatroof plaats in hetzelfde park, maar dan op het Winkelpad. Het gaat hier vermoedelijk om dezelfde daders (verdachte 1 en verdachte 2).

 

Signalement

Verdachte 1

  • Jonge man
  • Ongeveer 1.80 ...

Meer artikelen