Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:49:52 Hv Voertuig Letsel Boerendanserdijk Zwolle Prio Hoog Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
zaterdag 15 december 2018

ZATERDAG 31|03

Horecatraining op de Voorstraat in Zwolle

Ben je in de stad? Kom dan gerust een kijkje nemen!

ZWOLLE - Ben jij toevallig aanstaande dinsdag in de binnenstad van Zwolle? Schrik dan niet als je vechtende jongeren, politiehonden of politiepaarden tegenkomt. Het is namelijk alleen maar een oefening! Een oefening niet alleen voor politiemensen, maar ook voor eigenaren en medewerkers van horecagelegenheden.

 

De politie werkt in Zwolle al jaren goed samen met horecaondernemers om het uitgaan in Zwolle zo veilig mogelijk te houden. Regelmatig worden zowel politiemensen als portiers hier voor getraind. Maar het is al wel weer een tijdje geleden dat er samen werd getraind. Daarom gaat dat nu weer gebeuren op dinsdag 3 en 10 april.

 

In de ochtend gebeurt dat binnen. Over en weer wordt er uitleg gegeven over elkaars procedures en gekeken wordt hoe men elkaar zoveel mogelijk kan helpen bij ongeregeldheden. In de middag wordt de theorie in de praktijk uitgeprobeerd. En daarbij wordt het nodige uit kast gehaald! Studenten van Landstede worden ingezet als figuranten en zullen de lastige horecabezoekers spelen. De politie rukt uit met bikes, honden en paarden en de portiers zullen ook zeker van zich laten horen. Het speelt zich allemaal af in de Voorstraat. 

 

Dus ben je in de stad? Kom dan gerust een kijkje nemen!

Foto's
1/1
Locatie