Laatste alarmering:
Datum 24|05 Tijd 10:40:15 Bon-03 Hv Buiten Letsel Gdf-suez Centrale Harculo Ijsselcentraleweg Zwolle 041097... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Zwolle (Hoofdpost) (Bevelvoerder)...
zondag 26 mei 2019

ZATERDAG 24|11

Militairen oefenen bij Wijhe en Laag-Zuthem

Er was informatie ontvangen dat subversieve personen van plan waren om de waterhuishouding ten zuiden van Zwolle te saboteren en ernstig te ontregelen

WIJHE - Op het parkeerterrein van vleesverwerker Stegeman in Wijhe staan gecamoufleerde militaire vrachtwagens en rijden legergroene Volkswagen V6 Amarok pick-up trucks van Defensie af en aan.

 

Van vrijdagmiddag tot zaterdag 12 uur waren Wijhe en Laag -Zuthem het decor van de oefening "Waterproof" van het Korps Nationale Reserve en oefent de Bravo Compagnie van het 10e Natresbataljon in Salland. "Er was informatie ontvangen dat subversieve personen van plan waren om de waterhuishouding ten zuiden van Zwolle te saboteren en ernstig te ontregelen" aldus de compagniecommandant majoor 0lde Engbrink. Er is een oefenplan dat zich richt op de beveiliging van de locaties en objecten waar het waterniveau van de weteringen geregeld wordt. De oefening vindt vooral plaats in en rondom Wijhe en Laag-Zuthem en wordt deels te voet en deels met voertuigen uitgevoerd.

 

Aan de oefening nemen ca. 110 personen en 30 (militaire) wielvoertuigen deel.

 

Het Korps Nationale Reserve (Natres) bewaakt en beveiligt het Nederlands grondgebied. Dit deel van Defensie bestaat uit circa 3.000 reservisten. Zij hebben naast hun militaire functie een 'burger'baan of volgen een studie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie