Laatste alarmering:
Datum 24|05 Tijd 10:40:15 Bon-03 Hv Buiten Letsel Gdf-suez Centrale Harculo Ijsselcentraleweg Zwolle 041097... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Zwolle (Hoofdpost) (Bevelvoerder)...
zondag 26 mei 2019

VRIJDAG 22|02

Politie waarschuwt voor verkoop van gereedschap aan de deur

Kopen aan de deur valt onder de Colportagewet. Dit betekent dat u bij aankopen van 35 euro of meer altijd acht dagen bedenktijd heeft.

REGIO - De laatste tijd krijgt de politie meldingen dat er vanuit een bus gereedschap te koop wordt aangeboden. Achteraf blijkt dat dit gereedschap veel duurder is dan de reguliere winkelprijzen. Huis-aan-huis verkopers hebben meestal een vlotte babbel en hun aanbod klinkt vaak erg aantrekkelijk. Wees altijd op uw hoede, want aankopen aan de deur worden vaak overhaast gedaan. Soms zit er een addertje onder het gras of valt de aankoop tegen.

 

Kopen aan de deur valt onder de Colportagewet. Dit betekent dat u bij aankopen van 35 euro of meer altijd acht dagen bedenktijd heeft. Een vergunning is in veel gemeenten niet meer verplicht voor het venten langs de deur. De verkoper heeft wel een aantal andere verplichtingen. 


Men moet zichtbaar een naamkaartje dragen met daarop de bedrijfsnaam en het adres van het bedrijf. 


Verder moet u bij aankoop een contract worden aangeboden, dat u binnen acht dagen weer schriftelijk kunt annuleren. 

 

Tips:

  • Als u niet wilt kopen zeg dit dan gewoon. Het is echt niet onbeleefd om ‘nee’ te zeggen.
  • Als u wel wilt kopen vraag dan zoveel mogelijk gegevens van het product en alle koopvoorwaarden. Laat de verkoper op een ander tijdstip terugkomen en vraag in de tussentijd advies bij een ander persoon.
  • Mocht u een situatie of bepaalde personen niet vertrouwen, aarzel dan niet en neem contact op met de politie, bel 0900-8844.
  • U kunt eventueel een deurspion (kijkgaatje) en een kierstandhouder plaatsen, zodat u veilig met onbekende bezoekers aan de voordeur kunt praten.
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie