Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:48:11 Aanrijding Letsel Burgemeester Van Roijensingel Zwolle Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
dinsdag 25 februari 2020

 

VRIJDAG 15|03

Verdachten van winkeldiefstal opgepakt op de A28 bij Zwolle

Tijdens een ANPR (automatische nummerplaatherkenning) controle zagen agenten een auto met een Frans kenteken rijden

ZWOLLE - De politie heeft gisteravond op de A28 bij Zwolle twee mannen aangehouden die worden verdacht van winkeldiefstal. Het gaat om een 36-jarige man uit Ter Apel en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij een verkeerscontrole werden in het voertuig van de verdachten meerdere tassen met opzetstukjes van elektrische tandenborstels gevonden.

 

Tijdens een ANPR (automatische nummerplaatherkenning) controle zagen agenten een auto met een Frans kenteken rijden. Omdat het kenteken niet klopte werd besloten de bestuurder een stop teken. Bij de controle van de auto zagen de agenten meerdere tassen met daarin een grote hoeveelheid opzetborstels voor elektrische tandenborstels. De twee mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De spullen en de auto zijn in beslag genomen.

 

Mobiel banditisme
Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto's. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen. Juist door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie