Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:21:25 Bon-01 Stank/hind. Lucht (co) (meting) Palestrinalaan Zwolle 041631 Prio Middel Eenheid | Brandweer Zwolle (Noord) (Blusploeg 1)
zondag 20 oktober 2019

DINSDAG 18|06

Man uit Zwolle verdacht van valse aangifte poging tot liquidatie

De man is aangehouden voor uitlokking van openlijke geweldpleging en het voorhanden hebben van een wapen

ZWOLLE - De politie heeft dinsdag 18 juni een 33-jarige man uit Zwolle gearresteerd die vorig jaar augustus aangifte heeft gedaan van een poging tot liquidatie. De man is aangehouden voor uitlokking van openlijke geweldpleging en het voorhanden hebben van een wapen. Hij wordt ook gehoord voor het doen van een valse aangifte.


Op maandagavond 13 augustus 2018 kreeg de politie een melding binnen over een mishandeling aan de Nijerwalstraat in Zwolle. Daarbij was ook een vuurwapen gezien. Dankzij alerte buurtbewoners konden agenten snel een verdachte aanhouden. Tijdens het onderzoek kwam een tweede verdachte in beeld.

 

In scene gezet
Na het incident gingen buurtbewoners en de politie er vanuit dat het zou gaan om een mislukte liquidatie. Uiteraard heeft deze zaak tot onrust geleid in de buurt. De politie is meteen een onderzoek gestart. Dit soort incidenten nemen wij hoog op. Tijdens het onderzoek kregen de rechercheurs steeds meer aanwijzingen dat de liquidatiepoging in scene was gezet. Dat werd onder andere bevestigd na het verhoor van de tweede verdachte.

 

Rechtszaak
De twee verdachten die tijdens het onderzoek naar voren kwamen, zijn al door de rechter veroordeeld. Ze zijn schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging in vereniging en verboden wapenbezit. De twee zijn vrijgesproken van poging tot moord en/of doodslag. De rechtbank achtte het scenario van een geënsceneerde aanslag aannemelijk. Op basis van verder onderzoek heeft de officier van justitie besloten dat de 33-jarige man moest worden aangehouden.

 

Misdrijf
Het is strafbaar om valse aangifte te doen. Jaarlijks worden er honderden valse aangiften gedaan bij de politie. Het doen van valse aangifte of valse melding is een misdrijf. Het bezorgt de politie veel onnodig werk.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines