Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 15:59:37 Aanrijding Letsel Hortensiastraat Deventerstraatweg Zwolle Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
maandag 13 juli 2020

DINSDAG 16|07

Politie onderzoekt mogelijk schietincident aan de Oude Vismarkt

Rond 20.10 uur kreeg de politie een melding dat er bij een horecagelegenheid eerst gevochten en daarna geschoten zou zijn

ZWOLLE - De politie onderzoekt een mogelijk schietincident van zondagavond 14 juli aan de Oude Vismarkt. Tijdens het incident raakte gelukkig niemand gewond. Dezelfde avond zijn er vier verdachten aangehouden.


Rond 20.10 uur kreeg de politie een melding dat er bij een horecagelegenheid eerst gevochten en daarna geschoten zou zijn. Agenten gingen meteen ter plaatse en kregen ondertussen meer informatie binnen over de mogelijke betrokkenen. Dat leidde tot drie aanhoudingen op de Elbertstraat en één op de Tuinstraat.

 

Inmiddels is gebleken dat er geen sprake was van een vechtpartij. De verdachten die zijn aangehouden, waren na het incident gevlucht. Zij werden op dat moment verdacht van betrokkenheid bij het incident en zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor, maar uit verder onderzoek blijkt dat zij geen verdachten zijn. Alle vier de personen zijn daarom in vrijheid gesteld.

 

Vuurwapen gevonden
Agenten hebben beelden veiliggesteld en de plek waar het schietincident heeft plaatsgevonden afgezet voor sporenonderzoek. Een bewoner van de Van Karnebeekstraat meldde later die avond dat hij een vuurwapen in zijn tuin had gevonden. Het wapen is in beslag genomen en wordt onderzocht om sporen veilig te stellen en te bepalen of dit wapen is gebruikt tijdens dit incident.

 

Wie heeft meer informatie?
De politie wil graag weten wat er precies is gebeurd en wie er verantwoordelijk is voor het incident. Een aantal getuigen hebben zich al gemeld. Was u ook getuige en heeft u nog geen contact gehad met de politie? Of heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines