Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 15:59:37 Aanrijding Letsel Hortensiastraat Deventerstraatweg Zwolle Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
maandag 13 juli 2020

ZATERDAG 16|11

Grote verkeerscontrole in Apeldoorn; meerdere bestuurders de klos

De politie richtte zich voornamelijk op bestuurders die alcohol hadden genuttigd

APELDOORN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tot ongeveer 00.30 uur een grote controle gehouden op de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn. Het verkeer werd in beide richtingen gecontroleerd.

 

De politie richtte zich voornamelijk op bestuurders die alcohol hadden genuttigd. De politie betrapte meerdere mensen, zij werden vervolgens uit de file gehaald en moesten op een ander soort apparaat blazen. Hierop kon precies worden gezien hoeveel alcohol de bestuurder had genuttigd. De meeste bestuurders kwamen goed weg, zij zaten net onder de maximum percentage alcohol. Zij mochten met een waarschuwing hun weg vervolgen.

 

Ook werden bestuurders gevraagd of zij een rijbewijs bij zich hadden. Sommige bestuurders hadden deze niet bij zich en moesten het door iemand laten brengen.

 

Ook werden steekproefsgewijs auto's gecontroleerd op kenteken. Mocht er iets niet kloppen of er wat was verdachts aan het voertuig. Dan kreeg deze ook direct de volle aandacht en werd van top tot teen gecontroleerd. De bestuurders die het laatste half uur de controle passeerde hadden geluk. De politieagenten kregen namelijk geen verbinding met de RDW waardoor zij niet meer bepaalde gegevens konden opvragen.

 

De politie kon vanavond nog niet precies zeggen hoeveel procesverbalen er zijn geschreven en of er aanhoudingen zijn verricht.

Reacties
Ns zegt: spacer
Lekker bezig met naaien weer. Er word een waarschuwing gegeven aan mij voor mijn kapotte verlichting. 2min later rijd een busje langs van de blauwe vriend. Die geeft me een bekeuring 140euro. Ohja 9euro administratiekosten niet vergeten.
16-11-19 14:07
Score: -2
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines