Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:57:15 Bon-08 Br Woning N340 - Hessenweg Zwolle 041631 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Zwolle (Noord) (Blusploeg 1)
zaterdag 19 september 2020

DINSDAG 19|05

Tieners uit Zwolle opgepakt op verdenking van betaalverzoekfraude

Er werden betaallinken verstuurd naar slachtoffers van eenmalig 0.03 ct

ZWOLLE - Dinsdagmorgen 19 mei zijn twee tieners uit Zwolle aangehouden op verdenking van betaalverzoekfraude.


De verdachten deden zich voor als kopers op marktplaats en lieten de verkoper weten dat zij het aangeboden product wilden kopen. Er werden betaallinken verstuurd naar slachtoffers van eenmalig 0.03 ct. Dit bleek een truc te zijn om achter bankgegevens te komen van de verkoper. Er zijn vervolgens diverse bedragen afgeschreven van de rekening van het slachtoffer. Daarnaast deden de 'nepkopers' zich ook voor als verkopers maar leverden zij geen producten.


Na uitgebreid onderzoek werden twee jongeren van 16 en 17 jaar uit Zwolle aangehouden. Zij worden verdacht van identiteitsfraude en oplichting. Het onderzoek gaat verder.

 

Wees gewaarschuwd
Dit soort praktijken komen steeds vaker voor. Men geeft aan zelf slechte ervaringen te hebben en sturen daarom een betaalverzoek, echter wordt je vervolgens naar een website gestuurd waarbij bankgegevens worden gestolen zodra je geld overmaakt.


Doe altijd aangifte! Elke aangifte is van belang voor de kwaliteit van opsporing en vervolging!

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines