Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:55:15 Bon-06 Br Nablussen Prezero Steinfurtstraat Zwolle 041632 Prio Middel Eenheid | Brandweer Zwolle (Noord) (Blusploeg 1)
woensdag 16 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

VRIJDAG 28|05

Helmplicht voor alle snorfietsers

Naar verwachting zal de helmplicht 1 juli 2022 in werking treden

NEDERLAND - Alle snorfietsers moeten vanaf 1 juli 2022 verplicht een helm dragen. De verwachting is dat hiermee het aantal verkeersdoden en –gewonden onder snorfietsers omlaag gaat. De ministerraad heeft er mee ingestemd dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dit voorstel aan de Tweede Kamer zendt.

 

Dit betekent dat alle snorfietsers en passagiers dan net als alle bromfietsers een helm op moeten. Een snorfiets herken je aan een blauwe kentekenplaat, een bromfiets heeft een gele kentekenplaat.

 

Verschillende partijen en snorfietseigenaren hebben aangegeven een motorfietshelm te zwaar en te weinig ventilerend te vinden voor sommige soorten snorfietsen. Daarom heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat TNO laten kijken naar de veiligheid van een speed-pedelec-helm.

 

Als de uitkomsten van het onderzoek naar de veiligheid van een speed-pedelec-helm positief zijn dan is het voor snorfietsers dus mogelijk om niet alleen de bromfietshelm te kiezen, maar ook de speed-pedelec helm.

 

Naar verwachting zal de helmplicht 1 juli 2022 in werking treden. Zo heeft iedereen de tijd om een keuze te maken die past bij zijn of haar snorfiets.

Reacties
Bertus Smits zegt: spacer
Volkomen belachelijke regel van die bemoeial in Den Haag.
Heeft er weer 1 niks te doen ?
Laat ze eerst maar eens aan het werk gaan bij de belastingdienst, die kunnen wel hulp gebruiken.
Dan zien we over 10 jaar wel verder
29-05-21 10:53
Score: 12
Mike zegt: spacer
Moeten ze de elektrische fietsen ook aan pakken. Die rijden mij ook voorbij als ik Netje 25 km rij op mijn snorbrommertje.
En daar ook een kenteken en helm plicht op zetten. En vanaf 16 jaar en ouder met am rijbewijs laten besturen. Gebeurd er ook minder ongelukken.
01-06-21 11:34
Score: 3
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines