Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:31:23 Bon-08 Br Gerucht Uwv Zwolle Koggelaan Zwolle 041630 Prio Middel Eenheid | Brandweer Zwolle (Hoofdpost) (Bevelvoerder)...
zondag 28 februari 2021

TOP NIEUWS

WOENSDAG 24|02

ZWOLLE - Woensdagmiddag 24 februari rond 15.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Bachlaan / Middelweg in Zwolle.

 

Hier waren twee personenauto's, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing gekomen. Eén van de betrokkenen wordt door het ambulancepersoneel gecontroleerd. De schade aan de voertuigen is flink en het ongeval zorgt voor de nodige verkeershinder.

DINSDAG 23|02

ZWOLLE - Dinsdagmiddag 23 februari moesten duikers van de brandweer er aan te pas komen om een kat van het onbewoonde eiland Spoolderbos aan de Ruiterlaan in Zwolle te redden.

 

Vermoedelijk is de kat vorige week het water overgestoken, toen er ijs lag. De kat werd door een brandweerduiker van het eiland gehaald en overgedragen aan een dierenarts, die de viervoeter zal controleren

1/1

ZONDAG 21|02

ZWOLLE - Op zaterdagavond om ongeveer 21:00 uur werden op de Oude Vismarkt twee vrouwen beschoten door een man met een gasdrukwapen.

 

Een man en een vrouw zagen dit en de man zei er wat van waarna beiden ook werden beschoten door de man. De drie vrouwen deden aangifte. De man werd als getuige gehoord. De politie stelde een onderzoek in en heeft vandaag een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden.

 

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar mensen die getuigen waren van beide incidenten in de omgeving van de Oude Vismarkt. Beschikt u over beelden of andere informatie die het ...

1/1

ZONDAG 21|02

ZWOLLE - Op zaterdagavond om ongeveer 20.00 uur kreeg de politie een melding van een explosief dat zou zijn afgegaan bij een bedrijf aan de Telfordstraat. De politie trof daar inderdaad een explosief aan.

 

Hierop werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie gewaarschuwd. De politie en de EOD hebben een onderzoek ingesteld.

DONDERDAG 18|02

NEDERLAND - Kappers in het hele land doen donderdagavond in hun gesloten salons het licht aan om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van hun winkels en voor financiële hulp. Er is geld nodig en de kapsalons moeten zo snel als kan open.

 

Met de actie #lichtvoordathetuitgaat schreeuwt de kappers om hulp en aandacht. Bij veel Nederlandse kapperszaken staat het water aan de lippen. Oproepen om meer maatwerk voor de steun hebben geen gehoor gekregen bij de politiek.

WOENSDAG 24|02

NEDERLAND - De huidige lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Maar het kabinet heeft op 23 februari een aantal versoepelingen aangekondigd.

 

Samenvatting van de versoepelingen

  • de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open
  • vanaf 3 maart:
    • mogen jongeren tot en met 26 jaar weer samen buiten sporten op sportaccommodaties;
    • mogen contactberoepen weer uitgeoefend worden;
    • mag de detailhandel open voor winkelen op afspraak.

ZONDAG 14|02

NEDERLAND - Weggebruikers krijgen maandagochtend in heel Nederland te maken met verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Om die reden heeft het KNMI code rood afgegeven.

 

Alle niet strikt noodzakelijke reizen worden afgeraden. In het hele land, en dan met name op lokale wegen, is aanhoudende gladheid mogelijk door sneeuwresten.

 

Alle test- en vaccinatielocaties zijn tot 12.00 uur gesloten.

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines

Volgend jaar weer knallen tijdens de jaarwisseling
ZWOLLE 24Webvertising