Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) vr 21 november 2014, 18:53

‘Burger’ vrijwilligers bij politie beëdigd

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:15 uur

Oost-Nederland – Vrijdag 21 november zijn 31 ‘burger’ vrijwilligers beëdigd door plaatsvervangend politiechef Pim Miltenburg. Deze vrijwilligers (voorheen volontairs genoemd) leveren in diverse ondersteunende taken een belangrijke bijdrage aan politiewerk en krijgen voortaan de ambtenaarstatus administratief technisch. Hierdoor zijn de vrijwilligers nog breder in te zetten.

De ‘burger’ vrijwilligers hebben bijvoorbeeld een administratieve, facilitaire of adviserende rol binnen de politieorganisatie. Dit doen zij naast hun reguliere baan of zorgtaak in hun vrije tijd. De geüniformeerde vrijwilligers met ‘blauwe’ politietaak op straat hadden al de ambtenaarstatus. Als gevolg van CAO-afspraken tussen de minister van Veiligheid en Justitie en de vakorganisaties is er voor de twee soorten vrijwilligers voortaan eenzelfde rechtspositieregeling. Alle nieuwe vrijwilligers worden aangesteld als Vrijwillig Ambtenaar van Politie en leggen net als alle andere politiemedewerkers de ambtseed of -belofte af.

“Een mooie vorm van burgerparticipatie”

Pim Miltenburg: “Om de veelzijdigheid aan politietaken op het gebied van veiligheid uit te kunnen voeren, hebben we ook in Oost-Nederland deze vrijwilligers hard nodig. Vanuit hun eigen vakgebied, taken en ervaringen in het dagelijks leven leveren zij een diverse en waardevolle bijdrage aan politiewerk. Ook vergroot het de betrokkenheid van burgers bij de veiligheid op straat.”

 

De ontwikkeling van vrijwilligers bij de politie wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk differentiatie en flexibiliteit te garanderen om maatwerk te kunnen leveren. Landelijk is afgesproken dat er eind 2016 bij de politie 5000 politievrijwilligers werkzaam zijn, dit zijn er nu ongeveer 3000. 
Ook in de eenheid Oost-Nederland zijn de komende jaren meer vrijwilligers nodig.

Een wervingscampagne op de radio, beter loopbaanbeleid en een verkorte opleiding voor vrijwilligers op straat moeten helpen aan het bekender en toegankelijker maken van het vak van politievrijwilliger.

 

Meer informatie?

Heb jij ook interesse om als politievrijwilliger aan de slag te gaan? Kijk dan op de wervingssite van de politie voor meer informatie.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.