Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) ma 01 december 2014, 10:28

Bewoner Hanekamp beschoten met vuurwapen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 16:55 uur

ZWOLLE – De politie wil graag in contact komen met getuigen van het schietincident op de Hanekamp van zondagavond 30 november. Daarbij werd gericht geschoten op een bewoner van een van de portiekwoningen. Hij raakte niet gewond.

Tussen 22:00 en 22:30 uur kwam de 23-jarige bewoner thuis. Terwijl hij de toegangsdeur van het portiek van het flatgebouw opende hoorde hij voetstappen achter zich en werd hij geconfronteerd met een man die een vuistvuurwapen op hem richtte. Hij zag kans om de deur te openen en naar binnen te vluchten. Op dat moment viel een schot.

Bij de man die het vuurwapen op hem richtte was nog een tweede man. Het stel kwam op 1 fiets. Waarschijnlijk hebben zij het slachtoffer opgewacht en zich enige tijd in de buurt van de Hanekamp, de Kortenaerstraat of de De Ruyterstraat opgehouden.

De daders

Het gaat om een jonge man, 1.65 – 1.70 lang, normaal postuur; gekleed in donkere kleding met een donkere capuchon over zijn hoofd en zijn gezicht bedekt. De tweede man was van dezelfde lengte en postuur en droeg een donker bivakmuts.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met dit schietincident te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Naar het schietincident is een nader (sporen) onderzoek gestart.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.