Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) do 11 december 2014, 15:08

Donkere Dagen Offensief werpt vruchten af

Laatst bijgewerkt: zondag 12:15 uur

OOST NEDERLAND – Het Donkere Dagen Offensief (DDO) van de politie heeft woensdagmiddag en –avond bij controles vruchten afgeworpen. In Staphorst werden twee dieven aangehouden die er met een partij babyvoeding vandoor waren gegaan. Verder werden diverse bekeuringen uitgedeeld.

Gedurende de middag- en avonduren werd meerdere agenten gecontroleerd in de gemeente Zwartwaterland, ’t Harde, Epe en Wezep. Tijdens de controles in Zwartwaterland kwam een melding tot een winkeldiefstal in Staphorst, waarbij de daders er met babyvoeding vandoor waren gegaan.

Getuigen

Dankzij getuigen troffen agenten op een parkeerplaats een auto aan met daarin een 22-jarige Roemeen. In de kofferbak stonden twee bigshoppers vol met pakken melkpoeder. De andere verdachte kon op aanwijzen van getuigen worden gepakt in een andere winkel. Dat was een 36-jarige man ook uit Roemenië.

Inbrekerswerktuigen

Gedurende controles werd een bedrag van bijna 300 euro aan openstaande boetes geïnd. Verder werden in Epe twee Deventernaren aangehouden met inbrekerswerktuigen. In Wezep liep een 43-jarige Roemeen tegen de lamp: hij had een vals rijbewijs op zak. Enkele tientallen auto’s en hun inzittenden werden gecontroleerd. Daarbij werden een tiental verkeersovertredingen beboet.

Belastingdienst

Op 10 auto’s werd beslag gelegd waarvan 5 er werden afgesleept vanwege achterstallige betaling bij de Belastingdienst. Daarnaast werden vanwege datzelfde feit drie betalingen ontvangen van ruim 17.000 euro. De politie werkte samen met het verkeershandhavingsteam, parketpolitie, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.