Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) vr 19 december 2014, 18:06

Man na ruim een jaar aangehouden voor inbraak

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 16:55 uur

HATTEM – De politie heeft onlangs een 25-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak aan De Waag in Hattem eind augustus 2013. De man is dankzij het destijds verrichte sporenonderzoek als verdachte in beeld gekomen.

De inbraak werd op zaterdagavond 31 augustus vorig jaar gepleegd. De dader was via een raam binnen gekomen. Het hele huis is doorzocht en de dader ging er vandoor met een hoeveelheid sieraden en wat contant geld. De politie kwam ter plaatse en heeft, zoals na vrijwel elke woninginbraak, uitgebreid sporenonderzoek verricht. Hierbij zijn sporen veilig gesteld waarmee de Zwollenaar onlangs als verdachte in beeld kwam. De man is aangehouden en verhoord. Hij ontkent de inbraak te hebben gepleegd maar het technische bewijs is overtuigend genoeg voor de politie om proces-verbaal tegen hem op te kunnen maken. De gestolen sieraden zijn vermoedelijk lang geleden doorverkocht. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Sporen naar de dader
Een woninginbraak heeft altijd een enorme impact. De politie en gemeenten doen er veel aan om het aantal inbraken terug te dringen. Het technische onderzoek na een inbraak is daar een voorbeeld van. Regelmatig lukt het de politie om daarmee daders op te sporen, soms dus ook na langere tijd.

Geef inbrekers geen kans, ook niet tijdens de feestdagen
Kerst en Oud & Nieuw vieren we vaak met familie, vrienden of kennissen. Veel mensen zijn dan van huis. Elk jaar ziet de politie dat dit populaire avonden voor inbrekers zijn om hun slag te slaan. U kunt zelf veel doen om de kans op een inbraak te verkleinen. Bent u tijdens de feestdagen niet thuis? Sluit ramen en deuren goed af en zorg ervoor dat uw huis er bewoond uitziet. Laat bijvoorbeeld in en om het huis lampen branden en zet glazen op tafel. Ook kunt u uw buren vragen om uw huis extra in de gaten te houden.

112 Hattem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Hattem lees je in onze categorie 112 Nieuws Hattem. Alle 112 alarmeringen uit Hattem kan je live volgen via 112 meldingen Hattem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.