Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) ma 02 maart 2015, 15:51

Beschonken man in 45 km wagen rijdt door na ongeval

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 16:57 uur

HATTEM – Zondagavond 1 maart heeft de politie een 42-jarige man uit Wezep aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding, en het gewond achterlaten van de voetganger die aangereden werd.

 

De aanrijding vond rond 21.15 uur plaats, op het Vijzelpad in Hattem. Een 27-jarige man uit Hattem liep uiterst rechts van de weg, samen met een vrouw, richting de Hanesteenseweg. Van achteren naderde een 45-km auto, die de 27-jarige van achteren aanreed, waardoor hij hard ten val kwam.

De bestuurder van de 45-km auto reed vervolgens door. De politie werd gewaarschuwd en voor de voetganger kwam een ambulance ter plekke. De man is naar het ziekenhuis gebracht en bleek ondermeer breuken in zijn voet te hebben opgelopen.

 

Op basis van de omschrijving van de auto is de politie naar de woning van de mogelijke bestuurder gereden in Wezep, met een stuk bumper die op de plek van het ongeval was achtergebleven. De 45-km auto van de man werd in de omgeving van zijn huis aangetroffen, en had aanzienlijke schade. Ook de schade aan de bumper ‘matchte’ met het stuk bumper van de plek van het ongeval.

 

Hierop is besloten de eigenaar van de auto als verdachte aan te houden. Ondanks herhaaldelijk aanbellen en bonken op ramen en deuren werd er echter niet open gedaan, terwijl er boven wel licht brandde. Uiteindelijk heeft de politie met een machtiging een raam geforceerd om de woning in te komen. De verdachte werd in een slaapkamer aangetroffen. Hij zou de politie niet hebben gehoord. De politie vermoedde dat de man onder invloed van alcohol was en wilde een blaastest afnemen, maar de man weigerde mee te werken. Ook op het politiebureau weigerde de man medewerking aan een ademanalyse. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.

112 Hattem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Hattem lees je in onze categorie 112 Nieuws Hattem. Alle 112 alarmeringen uit Hattem kan je live volgen via 112 meldingen Hattem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.