Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) wo 22 april 2015, 16:24

Man verdacht van gewelddadige overval in 2003

Laatst bijgewerkt: dinsdag 22:44 uur

ZWOLLE – In een onderzoek naar een woningoverval in Zwolle in 2003 heeft het coldcase team van de eenheid Oost-Nederland een verdachte aangehouden. De gewelddadige woningoverval op een destijds 79-jarige bloemenhandelaar aan de Biltweg in Zwolle vond plaats in de vroege morgen van 10 juli 2003. De man werd, toen hij wakker werd van het gestommel in huis, door twee onbekende mannen overvallen, mishandeld en gekneveld. Hierbij werd het slachtoffer ook met een mes gestoken. Uiteindelijk ging het tweetal er zonder buit vandoor.

 

Het onderzoek is opgepakt na een match met een DNA-profiel uit de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut. Vervolgens zijn sporen opnieuw onderzocht. De verdachte, een 33-jarige man uit Enschede, is op 6 december 2014 aangehouden en zit nog in voorlopige hechtenis. In maart is kort een tweede persoon in beeld geweest. De rechter-commissaris heeft hem in vrijheid gesteld omdat zijn DNA-profiel niet paste bij de sporen.

 

Naar verwachting zal de inhoudelijke behandeling van strafzaak in de zomer plaatsvinden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.