Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) wo 22 juli 2015, 11:08

Vechtpartij voor ogen van publiek op terras

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:01 uur

ZWOLLE – De politie heeft op dinsdag 21 juli rond 19.00 uur vijf personen aangehouden voor een vechtpartij op het Bethlehemkerkplein in Zwolle. Daarbij raakte niemand gewond, maar dit gebeurde allemaal wel voor het oog van tientallen bezoekers van diverse terrassen op het plein; die waren behoorlijk geschrokken. De politie neemt dit incident daarom hoog op en wil duidelijk krijgen wat er is gebeurd en ook waarom. Daarbij kunnen we de hulp van het publiek goed gebruiken.

De meesten van de getuigen vluchtten weg om een veilig heenkomen te zoeken. De politie was snel aanwezig met zes eenheden en de recherche stelde een onderzoek in. Er werd een gebied afgezet met lint en vervolgens werd er naar sporen gezocht.

Ook werd er gesproken met getuigen en die hielpen de politie met goede informatie.

Korte tijd later konden in de buurt vijf mensen worden aangehouden: twee mannen uit Hattem (van 21 en 23 jaar), een man en een vrouw uit Zwolle (van respectievelijk 26 en 45 jaar oud) en een 22-jarige man uit Wormer.

Wel vuurwapen gezien, niet gevonden

Sommige getuigen vertelden dat ze een vuurwapen hadden gezien, maar die is nog niet gevonden. Wel gaat de politie er vanuit dat er niet is geschoten.

Bij de betrokken vrouw werd een zogenaamde taser aangetroffen. Wat de reden was voor dit conflict is niet duidelijk, maar de verdachten worden hierover gehoord. Overigens sluit de politie meer aanhoudingen niet uit.

Bel ons met informatie

De politie doet onderzoek en heeft al met veel mensen gesproken. Als er echter mensen zijn die meer weten of iets gezien hebben, dan hopen we dat ze met ons gaan bellen op 0900-8844. Als je anoniem wilt blijven kun je bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Heeft u filmpjes?

Collega’s hebben tijdens hun werk gezien dat aardig wat mensen het voorval hebben gefilmd. Die filmpjes kunnen ons helpen bij het onderzoek. Daarom bij deze de oproep om die films bij de politie aan te leveren.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.