Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) do 13 augustus 2015, 7:22

Wie zit er achter de Jumbo-incidenten?

Laatst bijgewerkt: zondag 17:02 uur

ZWOLLE – De politie vraagt mensen mee te denken in het onderzoek naar de recente incidenten met explosieven en dreigingen bij een aantal Jumbo-supermarkten in Groningen en Zwolle.

De dader eist een hoeveelheid bitcoins. Hij zocht op verschillende momenten en manieren contact met de politie en Jumbo. Het laatste contact was op 29 juli jl.

Dader stoppen en pakken

Het eerste doel van de politie is veiligheid voor burgers en medewerkers van Jumbo. Hiermee hangt samen dat ze de dader willen stoppen en pakken. Natuurlijk is veiligheid niet 100% te garanderen. Wel heeft de politie en Jumbo opvallende en onopvallende maatregelen getroffen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast werken ze met een groot team professionals aan deze zaak.

Groningen

In mei zijn er explosieven geplaatst bij twee Jumbo-supermarkten. De eerste keer bij de Jumbo aan de Wilhelminakade. De tweede keer bij de Jumbo aan het Overwinningsplein. Kort erna volgde een bommelding bij de Jumbo bij de Euroborg. Na onderzoek werd daar niets gevonden. Over deze incidenten worden op de site nieuwe onderzoeksgegevens bekend gemaakt, zodat mensen met ons mee kunnen denken, maar ook in de hoop dat mensen hierover iets weten.

Zwolle

Begin juli stuurde de dader een felicitatiekaart naar de Jumbo aan de Veemarkt in Zwolle. In die kaart zat een geringe hoeveelheid explosieve stof. De dader zocht meerdere keren contact over Jumbo in Zwolle. Dit was reden om ook daar maatregelen te treffen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.