Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) do 13 augustus 2015, 15:00

100-jarige Zwollenaar reageert alert op babbeltruc

Laatst bijgewerkt: dinsdag 22:44 uur

ZWOLLE – Twee (nog) onbekende vrouwen zijn woensdagmiddag 12 augustus na een babbeltruc een woning van een 100-jarige Zwollenaar aan de Helene Swarthstraat binnengedrongen. De man had snel in de gaten dat er iets niet klopte en zette de vrouwen uit zijn woning.

De twee vrouwen belden bij de man aan en deden zich voor als zijn nieuwe buren. Ze kwamen zijn woning binnen, maar de man ontdekte al snel dat hun verhaal niet waar was. Hij sprak ze daarop aan en de vrouwen gingen er vandoor. Een getuige melde dat een derde vrouw op de uitkijk stond. Ze zijn weggelopen in de richting van de van Hille Gaerthéstraat.

Signalement

Door het snelle optreden van de man zijn de vrouwen er niet in geslaagd om iets weg te nemen. De politie heeft in de buurt naar de vrouwen gezocht, maar ze zijn niet meer aangetroffen. De vrouwen waren ongeveer 1,60 meter lang, hadden een Oost-Europees uiterlijk, hadden een gezet postuur en waren volledig in het zwart gekleed. Ze spraken gebrekkig Nederlands.

Tips

Helaas komt het vaker voor dat mensen een woning binnendringen met een babbeltruc. De volgende tips kunnen helpen voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een babbeltruc.

Kijk voor u uw deur open doet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij/zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112.

  • Open de voordeur bij woongebouwen met een centrale toegang alleen voor uw eigen bezoek.
  • Kijk door het raam, de deurspion of gebruik de intercom.
  • Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten, bijvoorbeeld met een deurketting of kierstandhouder. Of laat een kijkgaatje in uw deur maken. Zo kunt u zien wie er voor uw deur staat zonder uw deur open te doen.
  • Babbeltrucs en overvallen vinden niet alleen ’s avonds plaats. Blijf ook overdag alert op mensen met verkeerde bedoelingen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.