Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) di 18 augustus 2015, 15:09

Man met mes probeert woning bejaarde vrouw binnen te dringen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:02 uur

ZWOLLE – Op maandag 17 augustus omstreeks 15.30 uur probeerde een man onder bedreiging van een mes binnen te dringen in een woning aan de Prinses Irenestraat in Zwolle.

De 74-jarige bewoonster van het huis had kort daarvoor gezien dat een onbekende man nadrukkelijk bij haar naar binnen keek. Toen hierna de voordeurbel ging bleek de man aan de deur te staan. Hij wilde onder dreiging van een mes de woning binnen. De bewoonster reageerde adequaat en drukte de deur met kracht weer in het slot en liet hiermee de man buiten de deur. Ze sloeg vervolgens alarm waarop de man er vervolgens als een haas vandoor rende. Door meerdere politieagenten werd er in de omgeving gezocht en werd er een Burgernetactie gestart. De man is nog steeds voortvluchtig en de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan.

Getuigenoproep

Via onder andere de Burgernetactie is de politie in contact gekomen met meerdere getuigen. Toch is de politie nog steeds op zoek naar mensen die over deze zaak nog niet met de politie hebben gesproken. De dader is een blanke man van ongeveer 35 jaar oud, tussen de 1,70 m en 1,80 m lang. Hij heeft een slank postuur en een smal gezicht met een donker baardje van ongeveer 5 cm. De man droeg een donkerkleurige regenjas tot over de heup met capuchon. Ook had de man een rugzak bij zich vergelijkbaar met een schoolrugtas.

Heeft u in de omgeving van de Prinses Irenestraat rond 15.30 uur iets gezien dat met deze zaak te maken kan hebben of herkent u deze man? Bel dan met de politie op 0900-8844, bij spoed 112.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.