Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) vr 28 augustus 2015, 15:26

Man met nep-wapen aangehouden op het station

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:02 uur

ZWOLLE – Een 54-jarige man werd aangehouden omdat hij in de trein een nepwapen bij zich droeg.

Een 55-jarige conductrice werd op donderdag 27 augustus omstreeks 17.15 uur door een reizigster in de trein op het traject Groningen-Zwolle aangesproken. De vrouw had een man in de trein gezien die een wapen bij zich droeg. Dit wapen zou de man achter zijn gitaar verbergen. De man was op het perron in Zwolle uit de trein gestapt. De conductrice is samen met twee andere conducteurs achter de man aangerend. Ze zagen de betreffende man met zijn gitaar en wapen in de tunnel lopen. Daar pakten ze meteen zijn gitaar met wapen af en werd de beveiliging en politie gealarmeerd.

De politie heeft de man, 54 jaar uit Amsterdam, meegenomen naar het bureau en het wapen in beslaggenomen. Het bleek te gaan om een nepwapen gelijkend op een machinegeweer. Dit wapen is geschikt om mee te dreigen en daarom verboden.

De man heeft inmiddels een verklaring afgelegd en afstand gedaan van het nepwapen. De man verklaarde dat hij geen kwade bedoelingen had met het speelgoedgeweer. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.