Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) vr 04 september 2015, 15:32

Nieuwe wijkagenten van start

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:02 uur

ZWOLLE – De politie gaat zoveel mogelijk wijkgericht werken. Er worden meer wijkagenten aangesteld om de veiligheid in wijk, dorp en stad een positieve impuls te geven. Door deze verschuiving van capaciteit is er ook ruimte voor verplaatsing van de huidige wijkagenten. Ook in Zwolle worden nieuwe wijkagenten aangesteld.

Met de komst van de Nationale Politie is gekozen voor meer gebiedsgebonden politiezorg. Er zijn robuuste basisteams geformeerd om dichtbij en samen met burgers en het gezag te werken aan veiligheid. Het robuuste basisteam Zwolle heeft de gehele gemeente Zwolle als werkgebied. Het team voert de kerntaken van de politie uit: de basispolitiezorg. Wijkagenten vervullen daarin een hoofdrol. Zij weten immers goed wat er in hun wijk speelt en welke kwesties aandacht van de politie vragen.

Wijkteams

Het robuuste basisteam Zwolle gaat werken met vijf wijkteams. Elk wijkteam bevat een aantal wijkagenten en een wijkagent die de coördinatie van het wijkteam voor zijn of haar rekening neemt. Teun Elken en Gerdien Kanis richten zich op de jeugd in Zwolle.

Wijkteam Zwolle-Noord

Het wijkteam Zwolle-Noord richt zich op Holtenbroek, Langenholte, Aa-Landen, Tolhuislanden en Hessenpoort. Wijkagenten Lourens Koops, Ronald Bakker en Henri van de Hoeve blijven werken in dat gebied. Danny Schoenman was hier al werkzaam, maar is nu ook officieel wijkagent. Marc Roll is coördinerend wijkagent.

Wijkteam Zwolle-Oost

Dit team omvat Diezerpoort, Wipstrik, Berkum, Berkum-Brinkhoek, Oosterenk en Wijthmen. Het wijkteam is uitgebreid met wijkagent Joost Wareman. Wijkagenten Bert Bakker en Raymond van Wezel waren al werkzaam in dit gebied. Daarnaast is er nog een vacature voor een coördinerend wijkagent.

Wijkteam Zwolle-Midden

Het wijkteam Zwolle-Midden werkt in de wijken Kamperpoort, Binnenstad, Assendorp, Hanzeland, Veerallee en Marslanden. Wijkagenten Wim Kloek en Jan Witte blijven hier werken. Het team is uitgebreid met Martijn Sips. Marijn Hageman is coördinerend wijkagent.

Wijkteam Zwolle-West

De wijken Stadshagen, Westenholte, Spoolde, Mastenbroek en Frankhuis vallen onder het wijkteam Zwolle-West. Het team is aangevuld met wijkagent Alrik van den Berg. Wijkagenten Karin den Besten, Michel Engel en Nick Schakelaar werkten al in dit gebied. Er is nog een vacature voor een wijkagent en een coördinerend wijkagent.

Wijkteam Zwolle-Zuid

Albert Knol blijft wijkagent in Zwolle-Zuid. Dat gebied omvat Windesheim, Ittersum en Schelle. Sander van der Noort is als wijkagent (tijdelijk) toegevoegd aan dit team. Er staat nog een vacature open voor een wijkagent en een coördinerend wijkagent.

Politiezorg

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent maakt onderdeel uit van een basisteam. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

Externe partners

Het onderhouden van contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties, valt ook onder het takenpakket van de wijkagent. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.