Redactie 112 0 reactie(s) ma 14 september 2015, 15:34

Inbrekers opgepakt na melding alerte bewoner Plataanstraat

Laatste update: 1 jaar geleden

ZWOLLE – De politie heeft zondagavond twee mannen van 20 en 23 jaar uit Zwolle aangehouden na een woninginbraak aan de Plataanstraat. Een alerte bewoner zag de mannen en belde 112.

Na de melding was de politie binnen zes minuten ter plaatse. Een agent zag de 23-jarige man een steegje in rennen en ging meteen achter hem aan. Hij kon de man aanhouden op de Larixstraat. Daarna hebben politieagenten de omgeving afgezet en in de omliggende tuinen en woningen gezocht naar de tweede verdachte. De meldkamer heeft een getuigenoproep via Burgernet verstuurd.

Inbrekersgereedschap en tas met spullen

Kort daarna bleek de twee verdachte, een 20-jarige Zwollenaar, in een woning aan de Diezerenk te zitten. Hij is aangehouden. Agenten en omstanders troffen in de omgeving inbrekersgereedschap en een tas met spullen aan. De verdachten zitten voorlopig vast.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons