Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) di 15 september 2015, 16:38

Politie doet invallen op zoek naar wapens

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:02 uur

WEZEP – Maandag 14 en dinsdag 15 september heeft de politie in totaal drie mannen aangehouden op verdenking van illegaal wapenbezit. Het onderzoek begon naar aanleiding van een melding over een vuurwapen dat in het bezit zou zijn van een 42-jarige man uit Wezep. Het vuurwapen is uiteindelijk ook aangetroffen, na invallen op meerdere adressen.

De politie begon haar onderzoek maandagochtend op het woonadres van de verdachte in Wezep, maar trof daar niemand aan. Wel werd in de woning een hoeveelheid harddrugs aangetroffen (speed).

Op het tweede adres waar de man mogelijk zou verblijven, trof de politie ondermeer een ontmanteld balletjespistool, een gasalarmpistool en opnieuw een hoeveelheid speed aan. Al deze goederen zijn in beslag genomen. Op dit adres waren twee mannen aanwezig die wel meegenomen zijn naar het politiebureau, maar later zijn heengezonden toen bleek dat alle aangetroffen spullen en drugs eigendom zouden zijn van de 42-jarige man uit Wezep.

De 42-jarige man is maandag aan het begin van de middag aangehouden op een adres in Hattem en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De man verklaarde het vuurwapen dat hij in bezit had te hebben doorverkocht aan een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De politie deed dinsdagochtend een inval op een adres in Apeldoorn waar deze man zou verblijven. De 27-jarige man was aanwezig en is aangehouden, maar het vuurwapen werd niet aangetroffen. Het wapen zou inmiddels zijn afgegeven aan een derde persoon; een 30-jarige man uit Wezep. Dinsdag aan het begin van de middag is deze man aangehouden op een adres in Wezep, en ook het vuurwapen is op dit adres aangetroffen en in beslag genomen, samen met een hoeveelheid munitie.

Illegaal wapenbezit

De drie mannen hebben zich alle drie schuldig gemaakt aan illegaal wapenbezit en zijn daarom alle drie aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. Bij de 42-jarige man uit Wezep komt daar ook overtreding van de opiumwet bij in verband met de aangetroffen harddrugs die van hem zouden zijn.

112 Wezep

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Wezep lees je in onze categorie 112 Nieuws Wezep. Alle 112 alarmeringen uit Wezep kan je live volgen via 112 meldingen Wezep.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.