Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) do 17 september 2015, 15:00

Mannen opgepakt voor heling en fietsendiefstal

Laatst bijgewerkt: zondag 17:03 uur

ZWOLLE – De politie heeft dinsdagavond 15 september en woensdagmorgen 16 september twee mannen aangehouden voor het helen en stelen van fietsen. Ze troffen in totaal vijf gestolen fietsen aan. Daarnaast vonden ze lopers waarmee gecertificeerde sloten opengemaakt kunnen worden. Het is daardoor nog belangrijker dat eigenaren hun fiets extra beveiligen met een apart fietsslot of ketting.

Dinsdagmiddag werd er een fiets weggenomen op het Gasthuisplein. Politiemensen troffen op de Wiecherlinckstraat een 33-jarige man uit Polen met de gestolen fiets aan. De man is aangehouden op verdenking van heling en zit voorlopig vast. Uit onderzoek bleek dat het slot aan de buitenkant niet was beschadigd, maar dat er wel gereedschap was gebruikt waardoor het slot was geopend en het originele fietssleuteltje niet meer bruikbaar was.

Gestolen fietsen en lopers

Maandag 14 september werd er op de Pelmolenstraat een fiets gestolen. Die fiets en een andere gestolen fiets werden woensdagmorgen 16 september aangetroffen in een bus die geparkeerd stond aan de Pletterstraat. In het busje vonden politiemensen lopers waarmee gecertificeerde fietssloten geopend kunnen worden. De eigenaar van het busje bleek in Beilen te wonen.

Extra fietsslot of ketting

Dezelfde morgen hebben politiemensen de eigenaar van het busje, een 35-jarige man uit Beilen, aangehouden voor fietsendiefstal. Tijdens de doorzoeking troffen agenten in een schuurtje vier fietsen aan, waarvan twee waarschijnlijk gestolen zijn. Er is een onderzoek ingesteld waarin wordt gekeken of er een relatie is tussen deze twee zaken. De politie adviseert fietseigenaren om hun fiets te voorzien van twee verschillende sloten.

Zonder heler geen steler

De politie adviseert om bij het kopen van een fiets, bromfiets, scooter of snorfiets alert te zijn. Via internetsites worden fietsen aangeboden en de consument is zelf verantwoordelijk om een bewuste keuze te maken. Vraag bij de koop van een tweedehands tweewieler altijd om een aankoopbon. Ook is het handig om het framenummer te controleren. Via de website www.stopheling.nl kunnen consumenten op basis van een serienummer controleren of de fiets als gestolen geregistreerd staat. Ook andere goederen kunnen daar worden gecontroleerd. De site biedt geen 100% garantie dat de (brom/snor) fiets niet van diefstal afkomstig is, het kan als hulpmiddel gebruikt worden.

Remedie blijft: ‘Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook’.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.