Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) za 26 september 2015, 15:12

Duo op heterdaad aangehouden bij poging inbraak drogisterij

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:03 uur

ZWOLLE – Op zaterdagnacht rond 3.00 uur werden door de politie twee verdachten aangehouden die kort daarvoor inbraken bij een drogisterij op de Wade in de wijk Stadshagen.

Rond 2.10 uur werd de politie gebeld door een getuige. Deze vertelde dat er bij een drogisterij in het winkelcentrum aan de Wade werd geprobeerd in te breken door twee personen van rond de 16 jaar oud in donkere kleding. Ze zouden een ruit proberen in te slaan. Ook had één van de twee fiets en een lichtkleurige tas bij zich. Politieagenten die ter plaatse gingen zagen bij het winkelcentrum niet de bedoelde jongemannen.

Lokaal bekende agenten zochten in de omgeving. Dat leidde tot een onderzoek in de wijk Westenholten. Daar werd bij een woning een lichtgekleurde tas gevonden. Door de inzet van speurhonden konden rond 3.00 uur twee 18-jarige Zwollenaren in de omgeving als verdachte worden aangehouden. Ze hadden zich verschanst in een park. De politie heeft deze zaak in onderzoek. Ook wordt er onderzocht of er een verband is met de poging inbraak bij de cafetaria aan de Burgemeester van Roijensingel eerder deze nacht.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.