Redactie 112 0 reactie(s) vr 16 oktober 2015, 15:56

Hennepkwekerij aangetroffen na stroomuitval in flat

Laatste update: 22 aug 2021 17:03 uur

ZWOLLE – Op donderdag 15 oktober werd een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Assendorperdijk in Zwolle aangetroffen.

Onderzoek na stroomuitval
Nadat vier maal in een week de hoofdschakelaar bij een flat aan de Assendorperdijk er uitgeklapt was werd een onderzoek ingesteld. Op de zolderetage werden 586 hennepplanten aangetroffen. De 29-jarige bewoner werd aangehouden. Hij kon na verhoor het politiebureau verlaten. Proces-verbaal is opgemaakt. In opdracht van de Officier van Justitie zijn de planten en apparatuur in beslag genomen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteit problemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons