Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) vr 16 oktober 2015, 15:56

Hennepkwekerij aangetroffen na stroomuitval in flat

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:03 uur

ZWOLLE – Op donderdag 15 oktober werd een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Assendorperdijk in Zwolle aangetroffen.

Onderzoek na stroomuitval
Nadat vier maal in een week de hoofdschakelaar bij een flat aan de Assendorperdijk er uitgeklapt was werd een onderzoek ingesteld. Op de zolderetage werden 586 hennepplanten aangetroffen. De 29-jarige bewoner werd aangehouden. Hij kon na verhoor het politiebureau verlaten. Proces-verbaal is opgemaakt. In opdracht van de Officier van Justitie zijn de planten en apparatuur in beslag genomen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteit problemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.