Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) wo 28 oktober 2015, 15:37

Politie treft gestolen fietsen aan in woning Keucheniusware

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:03 uur

ZWOLLE – De politie heeft dinsdagavond 27 oktober vijf mannen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal en/of heling. Meerdere tips van alerte getuigen leidden naar een woning aan de Keucheniusware. Daar troffen agenten de vijf verdachten, 15 fietsen een step en fietsendragers aan.

Eerder die avond waren twee fietsen gestolen bij een sportclub aan de Landsheerlaan. Getuigen hadden een bus gezien die mogelijk betrokken was bij de diefstal. Die informatie leidde uiteindelijk naar de woning aan de Keucheniusware. In de woning waren vier mannen van 18, 19, 37 en 43 jaar en een 17-jarige jongen uit Zwolle aanwezig. In de tuin en in de woning werden in totaal 15 fietsen aangetroffen, waaronder de twee fietsen die eerder die avond waren gestolen. Van de 15 fietsen zijn er vijf elektrisch, daarnaast stond er een step en meerdere fietsendragers.


Onderzoek

De vijf verdachten zijn aangehouden voor fietsendiefstal en/of heling. Alle fietsen, de step, de fietsendragers en het busje zijn in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart en probeert de gestolen fietsen en step zo snel mogelijk terug te geven aan hun rechtmatige eigenaar. Daarvoor wordt onder andere gekeken of het framenummer terugkomt in het register van stopheling.nl en/of er aangiftes te koppelen zijn aan de aangetroffen fietsen. Tot nu toe zijn nog niet alle eigenaren te achterhalen. Is uw fiets gestolen en heeft u nog geen aangifte gedaan? Doe dat dan alsnog via AANGIFTE!


Getuigen

Daarnaast is de politie nog op zoek naar getuigen. Voor de fietsendiefstallen werd vermoedelijk gebruik gemaakt van een witte bestelauto van het merk Renault en het type Master 3.3. Op de achterkant van de bus stond een grote afbeelding van twee personen bij een raam en een bedrijfsnaam in zwarte letters. Hebt u de afgelopen weken een dergelijke bus gezien en was er sprake van een verdachte situatie? Fietsen die bijvoorbeeld mee werden genomen of na de aanwezigheid van de bus zijn verdwenen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. De verdachten zitten voorlopig vast.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.