Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) zo 08 november 2015, 17:55

Overvallers opgepakt dankzij alerte getuige

Laatst bijgewerkt: dinsdag 22:44 uur

ZWOLLE – Op zondagmorgen 8 november rond 07.30 uur konden twee verdachten van 31 (uit Arnhem) en 39 (uit Haaksbergen) op heterdaad worden aangehouden. De mannen waren onder bedreiging van een vuurwapen een woning aan de Backermarke binnengedrongen en wilden de bewoner beroven. Een oplettende getuige had de verdachten opgemerkt en belde hierop de politie.

De verdachten konden door de medewerkers van de politie die met spoed ter plaatse waren gegaan worden aangehouden. De twee werden ingesloten op het bureau en zullen daar worden verhoord.

Donkere dagen offensief
Tijdens de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, zal de politie plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en extra energie te steken in het opsporen van daders. Dit omdat uit cijfers blijkt dat tijdens de donkere dagen (periode oktober t/m maart) er een toename is te zien in het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven.

Ziet u ook iets verdachts? Bel!
De politie intensiveert in deze periode de aanpak van deze delicten. De politie let in deze donkere dagen extra op de veiligheid door meer te surveilleren in de wijk, preventieve acties te houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en door veel energie te steken in het opsporen van daders. Daarvoor doet de politie o.a. sporenonderzoek en buurtonderzoek na inbraken. Verder houdt de politie extra toezicht, zowel in uniform als in burger, in gebieden waar relatief vaak wordt ingebroken. Ook partners, zoals gemeenten en Openbaar Ministerie, zetten een extra tandje bij. Daarnaast zijn echter ook de ogen en oren van burgers hard nodig om verdachte zaken aan ons te melden. Ziet u verdachte personen in uw wijk? Noteer dan signalementen en/of noteer/fotografeer verdachte personen/voertuigen/kentekens en bel de politie.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.