Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) di 01 december 2015, 2:01

Politievrijwilligers houden verkeerscontrole op diverse locaties

Laatst bijgewerkt: zondag 17:04 uur

ZWOLLE – Zaterdag 28 november hebben politievrijwilligers in Zwolle op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd onder andere gecontroleerd op alcohol in het verkeer en het voeren van de juiste verlichting. Er werden 800 blaastesten afgenomen. Drie personen hadden te veel gedronken.

De controle vond plaats tussen 15.00 uur en 23.00 uur op diverse locaties. Drie personen bleken onder invloed te zijn van alcohol en kregen een boete. Een beginnend bestuurder blies 350 ug/l (88 ug/l is maximaal toegestaan). Een ervaren bestuurder blies 415 ugl (maximale hoeveelheid is 220 ug/l). Een bestuurder van een snorfiets bleek niet over een rijbewijs te beschikken en blies 1150 ug/l. Dat is vijf keer de maximale hoeveelheid.

Overige overtredingen
Zeven fietsers hadden geen verlichting aan en acht automobilisten kregen een boete omdat hun autolampen het niet goed deden. Daarnaast werden er boetes uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs (1), rijden zonder rijbewijs (1), niet dragen van een autogordel (2) en rijden met een onverzekerd voertuig (1).

Vrijwillige politie
Politievrijwilligers ondersteunen in uniform de beroepscollega’s. Dit doen zij naast hun dagelijkse werk in hun vrije tijd. Om dit te kunnen, volgen zij een opleiding van bijna anderhalf jaar aan de Politieacademie waar de basispolitievaardigheden worden aangeleerd. Het onderwijs bestaat uit theorielessen, praktijk en stages. De vrijwillige politie draagt hetzelfde uniform als beroepsagenten met dezelfde uitrusting (behalve het vuurwapen).

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.