Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) do 10 december 2015, 16:10

8 jaar gevangenisstraf geëist voor poging doodslag en bedreiging

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:04 uur

ZWOLLE – De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 8 jaar geëist tegen een 28-jarige man uit Zwolle. Hij wordt ervan verdacht op 22 oktober 2014 in Zwolle een man in het hoofd te hebben geschoten. Het slachtoffer voelde zich hierna zo bedreigd dat hij van de zevende verdieping van een flat in Zwolle sprong om aan de verdachte te ontkomen.

Op 22 oktober 2014 zijn verdachte, slachtoffer en andere personen aanwezig in een appartement op de 8e verdieping van een flat aan de Monteverdilaan in Zwolle. Op een gegeven moment schiet de verdachte het slachtoffer in zijn hoofd. Later richt hij nog een keer het wapen op het slachtoffer alsof hij wil schieten. Het slachtoffer vlucht naar de 7e verdieping, gaat aan de balustrade hangen en laat zich, volgens de officier van justitie “uit pure doodsangst”, vallen. “Hij valt tot op de 1e verdieping, ondertussen is de achtervolging door de verdachte ingezet. Tot op de dag van vandaag is niet duidelijk geworden waarom verdachte het slachtoffer in zijn hoofd heeft geschoten. Verdachte beroept zich op zijn zwijgrecht en heeft tot nu toe niets verklaard”, aldus de officier. “Uit andere verklaringen is in ieder geval naar voren gekomen dat verdachte die avond dronken was en dat hij dan onberekenbaar en agressief wordt.”

De officier van justitie verwijt verdachte dat hij heeft geprobeerd om het slachtoffer te beroven van zijn kostbaarste bezit: zijn leven. “Dit heeft het slachtoffer wonderwel overleefd. ,,Sommigen noemen hem een geluksvogel, maar ik vind het pure pech. Hij wordt de rest van zijn leven geconfronteerd met de gevolgen van de gebeurtenissen op die dag. Hij heeft nog altijd een kogel in zijn nek, die waarschijnlijk niet zonder gevolgen verwijderd kan worden. Hij vreest nog iedere dag voor zijn gezondheid.”

Het OM acht wettig en overtuigend bewezen dat verdachte heeft geprobeerd om het slachtoffer van het leven te beroven en dat hij hem heeft bedreigd door op hem te schieten, vervolgens nogmaals een vuurwapen op hem te richten en hem te achtervolgen.

Alles afwegende vindt de officier van justitie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 8 jaar passend. De man werd al eerder veroordeeld wegens poging tot doodslag tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf. De officier vindt dat hij de rest van die straf – 8 maanden – nu alsnog moet uitzitten, omdat hij opnieuw in de fout is gegaan.

De Rechtbank Overijssel, locatie Zwolle, doet op 22 december uitspraak.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.