Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) di 05 april 2016, 17:18

Actiedag tegen fietsendiefstal

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:07 uur

ZWOLLE – Op zaterdag 9 april organiseert de politie in samenwerking met het Centrum Fietsendiefstal, de gemeente Zwolle en de Zwolse Fietsersbond een actiedag tegen fietsendiefstal. Fietseigenaren kunnen tussen 10.00 uur en 15.00 uur op het Grote Kerkplein langskomen voor tips om fietsendiefstal te voorkomen.

Het is mogelijk om ter plaatse uw fiets gratis te laten graveren en een kortingsbon te ontvangen waarmee u een goedgekeurd fietsslot kunt kopen. Naast gelegenheidsdieven zijn tegenwoordig vooral georganiseerde bendes actief. De fietsen worden door deze bendes vaak met dichte sloten in een busje geladen en pas later opengebroken. Zorg er daarom voor dat u uw fiets goed afsluit en geef fietsendieven geen kans!

Tijd voor actie
Voorkom dat uw fiets gestolen wordt! Graag geven wij u een aantal eenvoudige tips om het fietsendieven lastiger te maken om uw fiets te stelen.
• Zet uw fiets altijd vast met een tweede slot. Het kost dieven meer tijd om twee sloten te forceren. Dit verkleint de kans op diefstal.
• Zet uw fiets met dit tweede slot altijd vast aan een vast object zoals een brug of fietsenrek.
• Plaats uw fiets in het zicht. Dieven houden er niet van om bekeken te worden.
• Of zet uw fiets in een af te sluiten schuur of op een beheerd terrein. Zet ook hier uw fiets op slot.
• Heeft uw fiets een afneembaar display? Haal deze dan altijd van uw fiets af als u niet fietst. Zo is de fiets niet meer als elektrische fiets te gebruiken.
• Doe altijd aangifte als uw fiets gestolen is. De politie kan uw fiets en de dader(s) alleen
opsporen als u aangifte doet.

Naast de actiedag in het centrum van Zwolle, is op 31 maart van dit jaar een landelijke campagne gestart ‘Stop fietsendiefstal’. Voor meer informatie over de landelijke campagne kunt u terecht op de website; www.stopdiefstal.nu.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.