Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) za 09 april 2016, 16:14

Twee gewonden bij schietpartij op de Wijheseweg

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:07 uur

ZWOLLE – De politie stelt onderzoek in naar de toedracht van een schietincident dat in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 april op de Wijheseweg in Zwolle plaats had. Twee gewonde mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 01.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een getuige dat er een schietincident heeft plaatsgevonden op de Wijheseweg in Zwolle. Politieagenten troffen daar drie mannen aan in een bestelauto/busje. Twee mannen, van 22 en 24 jaar uit Zwolle, waren gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De derde man, een 22-jarige man uit Zwolle is als verdachte van betrokkenheid bij poging doodslag aangehouden. Ongeveer 400 meter van waar de bus stond kwam er een melding van een aanrijding waarbij een scooter betrokken was. Een 21-jarige man uit Wijhe was de bestuurder van de scooter. Deze 21-jarige man is ook aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij het schietincident.

Onderzoek
De scooter en de bestelbus zijn voor nader onderzoek in beslaggenomen. De voertuigen werden afgesleept nadat de forensische rechercheurs, de verkeerongevallen-analist en de speurhondbegeleider met zijn explosievenhond ter plaatse een onderzoek hadden ingesteld. De twee gewonden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 24-jarige man is momenteel nog in levensgevaar. De politie is volop bezig met het onderzoek naar de toedracht en aanleiding van dit schietincident.

Update

De 22-jarige Zwollenaar die werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident wordt niet langer gezien als verdachte. Ook is er nieuws over de 24-jarige man die in levensgevaar verkeerde. Hij is stabiel en wordt in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

Update 2

De 21-jarige man uit Wijhe die in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 april werd aangehouden in verband met het schietincident op de Wijheseweg is vanmiddag eveneens in vrijheid gesteld. Net als de eerder vrijgelaten 22-jarige Zwollenaar, wordt hij niet langer als verdachte gezien in deze zaak. De politie zet het onderzoek voort.

De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident. Heeft u iets gezien wat kan helpen bij het onderzoek? Of heeft u andere informatie over het incident? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.