Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) za 30 april 2016, 16:06

Verdachte van drugsdeal vlucht de vijver in

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:08 uur

ZWOLLE – Een 20-jarige Zwollenaar ging er vandoor toen politieagenten hem wilden controleren. Hierbij botste hij tegen andere weggebruikers en lantaarnpalen.

Surveillerende agenten zagen op vrijdag 29 april rond 14.15 uur aan de Ruusbroecstraat in Zwolle een verdachte man in het park. De man gedroeg zich zodanig vreemd dat de agenten het vermoeden kregen dat hij mogelijk bezig was met criminele activiteiten. De agenten, die in een opvallend politievoertuig reden, hebben hem daarom van een afstandje geobserveerd. Op verzoek van de agenten nam een andere politieagent in een onopvallend voertuig de observatie over. Omstreeks 14.40 uur zag deze politieman dat er een drugsoverdracht plaatsvond op de Dennenstraat/Beukenstraat vanuit een personenauto. De gegevens van deze personenauto werd doorgegeven aan de politieagenten in de opvallende politieauto die daarop de betreffende auto wilden controleren op de Rembrandtlaan.

Achtervolging

De agenten herkenden de bestuurder. Een 20-jarige man uit Zwolle. Inmiddels was achter de 20-jarige man een andere auto’s stil gaan staan. De man wilde zich echter niet laten controleren. Hij zette zijn auto in de achteruit, ramde opzettelijk de voorzijde van de auto achter hem die daardoor weer tegen de auto die daar achter stond botste. De 20-jarige man reed met hoge snelheid tegen het verkeer in over de Rembrandtlaan. Hierbij raakte hij een lantaarnpaal. De politieagenten reden achter de 20-jarige bestuurder aan met optische en geluidssignalen. Met hoge snelheid reed de man bijna een fietser aan op de Rijnlaan. Hij reed verder over de Geert Grootestraat, in de richting van de Pieters Steynstraat alwaar hij in de bocht zijn voertuig niet meer onder controle had en tegen een lantaarnpaal reed.

Geld en verdachte in de vijver

De man stapte uit zijn auto en rende weg over een fietspad in de richting van de Devotenstraat. De politieagenten bleven achter de man aanrijden. De man rende daarop weg door de bosjes en sprong in de vijver (naast de rijksweg A28). De agenten kregen het idee dat de man iets verstopte in het water. Uiteindelijk kwam de man uit het water en gaf zich over. Hij werd daarop aangehouden.

De politie heeft in het water onderzoek gedaan en trof geld aan op de plek waar de verdachte stil had gedaan. De auto van de 20-jarige man is in beslaggenomen voor nader onderzoek. De spullen die in zijn auto zijn aangetroffen zijn ook in beslaggenomen en worden nader onderzocht.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.