Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) ma 27 juni 2016, 15:21

Jongen zonder rijbewijs wisselt van T-shirt na aanrijding

Laatst bijgewerkt: zondag 17:09 uur

ZWOLLE – De politie heeft zondagmiddag 26 juni een 16-jarige jongen en een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden. Nadat de 16-jarige jongen betrokken was geweest bij een aanrijding, waarbij een 27-jarige vrouw uit Zwolle gewond raakte, meldde de 22-jarige man zich als de bestuurder.

Zondagmiddag stak de 16-jarige jongen op een scooter de kruising over van de Bisschop Willebrandstraat met de van Wevelinkhovenstraat. Daarbij raakte hij een 27-jarige vrouw uit Zwolle die op haar fiets de kruising over wilde steken. Na de aanrijding bleef de vrouw liggen en ging de jongen volgens een getuige naar een tankstation aan de van Wevelinkhovenstraat. Hij wisselde van shirt met een 22-jarige man uit Zwolle. Die man meldde zich later bij de politie als bestuurder van de scooter.

Hinderen politieonderzoek
De vrouw is gewond geraakt. Het is onbekend wat voor letsel ze heeft opgelopen, maar ze hoefde niet mee met een ambulance. Uit onderzoek blijkt dat de 16-jarige man niet over een rijbewijs beschikt. Beide mannen zijn aangehouden voor het verlaten van een plaats ongeval waarbij letsel is ontstaan. Daarnaast krijgt de 22-jarige man een proces-verbaal voor het hinderen van een politieonderzoek en het beledigen van politieambtenaren. De 16-jarige jongen ontvangt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Het team Verkeersongevallenanalyse onderzoekt hoe de aanrijding precies is ontstaan.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.