Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) do 30 juni 2016, 16:37

Zeven aanhoudingen in drugsonderzoek

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:09 uur

ZWOLLE – De politie heeft dinsdag 28 juni zeven verdachten aangehouden in het kader van een drugsonderzoek. Drie mannen van 19, 20 en 21 jaar uit Zwolle worden verdacht van drugshandel. Vier verdachten zijn aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

Politiemensen hebben vijf woningen in Zwolle doorzocht en verdovende middelen, contant geld en waardevolle goederen in beslag genomen.

De politie startte het onderzoek een aantal maanden geleden op grond van informatie over drugshandel. Het rechercheonderzoek leidde tot de aanhouding van een 19-jarige man uit Zwolle. Hij wordt verdacht van drugshandel en het witwassen van het geld dat hij daarmee verdiende. Vermoedelijk heeft hij daarmee duizenden euro’s verdiend. Twee mannen van 20 en 21 jaar uit Zwolle worden ook verdacht van drugshandel. Zij zijn net als de 19-jarige man aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Doorzoekingen
Tijdens de aanhouding van één van de verdachten van drugshandel zijn ook twee mannen van 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De twee zijn na verhoor weer heengezonden. Agenten hebben na de aanhoudingen een vijftal woningen in de wijken Aa-landen, Zwolle-Zuid en Dieze doorzocht. Bij de doorzoekingen werden nog twee verdachten op heterdaad aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een 19-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Zwolle. In de woningen troffen de agenten verdovende middelen aan, waaronder een grote hoeveelheid softdrugs.

Afpakken
Tijdens de doorzoekingen en aanhoudingen heeft de politie onder andere beslag gelegd op geld, een auto en waardevolle goederen om illegaal verkregen vermogen van de verdachten te kunnen afpakken. De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om verdachten te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.