Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) wo 06 juli 2016, 16:22

Sleutelkastjes opengebroken bij woningen aan de Hemsterhuislaan

Laatst bijgewerkt: zondag 17:09 uur

ZWOLLE – Twee (nog) onbekende mannen hebben in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juli ingebroken bij twee woningen aan de Hemsterhuislaan. Ze kwamen binnen door sleutelkastjes te forceren en die sleutels te gebruiken. In één van de woningen werden de inbrekers betrapt door de 83-jarige bewoner. Hij is ontzettend geschrokken maar gelukkig ongedeerd gebleven. De daders zijn er vandoor gegaan met spullen.

Rond 2.45 uur kwam een melding binnen van inbraak. Ter plaatse bleek dat er een aantal sleutelkastjes waren geforceerd. De daders waren met de sleutels bij twee woningen naar binnen gegaan. In beide woningen waren de bewoners aanwezig. Eén van hen werd wakker en betrapte de mannen. Nadat zij spullen hadden gepakt gingen ze er vandoor. Het is nog onbekend wat er is weggenomen.

Getuigenoproep
De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen om zich te melden. Er is een signalement van de twee verdachten bekend. De ene man is waarschijnlijk ongeveer 30 jaar oud, is 1.80 meter lang en droeg donkere kleding. De tweede man is rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en hij droeg een bril en donkere kleding. Hebt u rond 2.45 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Hemsterhuislaan? Bel de politie via 0900-8844.

Extra aandacht voor sleutelkastjes
Helaas komt het vaker voor dat sleutelkastjes worden geforceerd. Daarom adviseert de politie om alleen goed beveiligde sleutelkastjes met een keurmerk te plaatsen. Hebt u een sleutelkastje in uw pand of complex? Let er dan goed op. Hang het sleutelkastje uit het zicht en heb extra aandacht voor verdachte situaties.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.