Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) vr 26 augustus 2016, 16:10

Buurtbewoner ziet inbrekers in huis aan de Hogenkamp lopen

Laatst bijgewerkt: zondag 17:10 uur

HATTEM – In de nacht van donderdag op vrijdag 26 augustus is in Hattem een inbreker op heterdaad betrapt en aangehouden dankzij een alerte buurtbewoner die de politie belde. Een tweede verdachte wist helaas te ontkomen, de politie zet het onderzoek naar zijn identiteit voort.

De politie werd rond 04.20 uur gebeld door de buurtbewoner die zag dat er inbrekers in een huis aan de Hogenkamp in Hattem liepen. De getuige zag dat de inbrekers binnen kasten aan het doorzoeken waren en even later de woning verlieten, met een tas. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse. Agenten uit Zwolle waren er het eerst en zagen nog net dat twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden in de buurt in een auto wilden stappen. Bij het zien van de politie gingen de mannen er rennend vandoor. Voordat de agenten de achtervolging te voet in konden zetten waren de man al uit het zicht, waarna de wijk door de politie werd afgezet en doorzocht. Hierbij zijn ook politiehonden ingezet.

Mede dankzij een spoor opgepikt door een hond werd één van de verdachten gesignaleerd, achtervolgd en aangehouden. Bleek te gaan om een 20-jarige man zonder vast woonadres. Er is uitgebreid gezocht naar de tweede verdachte, maar deze is helaas niet aangetroffen. Het woninginbrakenteam zet het onderzoek naar de inbraak voort.

De auto waar de mannen in wilden stappen is in beslag genomen voor nader onderzoek. In de auto werden goederen aangetroffen afkomstig uit de woning waar ingebroken was. De bewoner was tijdens de inbraak niet thuis maar is inmiddels geïnformeerd.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.